Orecchiette amb peix espassa i cors de carxofes

AntonellaCalamarata, Cargols de llimona, Conchiglioni, Fusilli, Gemelli, Macarrons, Mezze maniche, Orecchiette, Paccheri, Peix, Penne, Penne rigate, Trofie 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Normalment no en trobo de peix espassa a la meva peixateria de confiança perquè si no saben d’on ve aquest peix no n’agafen.
Però fa un mes a Arenys van pescar un peix espassa enorme i el va agafar el Caprabo, i casualitat aquell dia hi vaig anar. Boníssim.

Els cors de carxofes de pot potser no calien, s’ha de ser sincer. És que no tenen gust de res i no aporten res, si en coneixeu d’alguna marca que siguin bons aviseu si us plau. Ho tornaré a fer amb carxofes fresques quan sigui la temporada.

Ingredients

  • 180 g pasta curta, aquell dia tenia orecchiette
  • 200 g de peix espassa
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 250 g de tomàquet pelat i a trossos
  • uns quants cors de carxofes (o no)
  • alfàbrega
  • oli
  • oli picant

Preparació

Primer talleu la ceba a rodanxes primetes. Escalfeu un raig d’oli abundant i coeu una mica la ceba amb l’all sencer i pelat.

Pasta amb peix espassa

Quan la ceba s’hagi pansit, afegiu-hi el tomàquet.

Pasta amb peix espassa

Coeu-ho 5 minuts i afegiu-hi el peix espassa tallat a dauets.

Pasta amb peix espassa

5 minuts més i afegiu-hi les carxofes (o no).

Pasta amb peix espassa

Quan la salsa estigui a punt afegiu-hi les fulles d’alfàbrega, tapeu l’olla i apagueu el foc.

Pasta amb peix espassa

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal, escorreu-la al dente i aboqueu-la a la olla amb el peix. Saltegeu-la amb la flama ben forta un parell de minuts.

Pasta amb peix espassa

Emplateu-ho i amaniu-ho amb un fil d’oli picant.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *