Demà estrena!

Antonella Mitjans 15 Comments

Compartir aquesta entrada

Benvolguts amics i seguidors,
demà a les 13h al Via Lliure de RAC1 estrenarem una nova secció que es diu Ensenya’m a cuinar.
Els protagonistes sereu vosaltres. M’ensenyareu a cuinar plats típics de la cuina catalana? A mi i a tots els guiris de Catalunya? Truqueu al 902 477 100 i expliqueu-me els vostres trucs!
Que em diuen que el nen s’està perdent tota la cuina catalana, que a veure quan aprendré a fer una truita d’espinacs com cal, que quan tinc italians a dinar no se que preparar…

Demà parlarem de croquetes de pollastre i de la meva desastrosa experiència.
Entre tots els oients que trucaran per explicar com ho feu sortejarem com agraïment una copia del llibre La pasta per als catalans.
I no només em podeu trucar! Si em voleu convidar a la vostra cuina, al vostre restaurant, al vostre taller, jo encantada! Vindré, veuré com ho fareu, ho gravo tot, ho penjaré i en parlaré el proper dia a la ràdio.

Gràcies a tots per avançat per la vostra col·laboració de part meva i de part de tots els forasters!

Antonella

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 15

  1. Antonella, el teu primer programma (diumenge 14 de septembre) ha sigut genial – tres persones de differents llocs amb tres propostes prou differentes. A veure quan faré croquetes que em surtin bé – sent foraster(a) aixó no és una tasca fàcil, oi?

    1. Post
      Author
  2. Felicitats! El programa d’ahir va ser genial, tant, que avui he decidit entrar al teu blog.

    Jo també em vaig apuntar les receptes de les croquetes, quan vaig provar de fer-les jo em varen sortir molt “farinoses”. A veure si ara ens en sortim.

    1. Post
      Author
      1. Hola Antonella! Vaig escoltar el teu programa anant cap a la platja, i em vaig quedar amb ganes de trucar-te per explicar-te la recepta de les croquetes que fem a casa i que hem heredat de mares a filles, fent una tradició la de llepar la cullera un cop està acabada la pasta de les croquetes!!

        No sé si per aqui puc escriure’t la recepta, ahir ho vaig fer i he vist que no ha sortit publicat el meu comentari, no sé si ha estat un error meu, o es que hi havia massa informació, sinó dona’m una adreça de correu o indica’m com ho he de fer per enviar-te-la!

        Una abraçada,

        Adriana.

  3. Hola Antonella!! Per casualitat i anant a la platja vaig escoltar-te per la ràdio i els teus problemes amb les croquetes! Jo t’explico la recepte de les croquetes que hem fet a casa tota la vida, que s’ha heredat de mares a filles, fent-ne gairebé un ritual el de llepar la cullera un cop acabades! Per la recepta de les croquetes de pernil i pollastre necessites:
    – una ceba grandeta
    – un parell de pits de pollastre
    – entre 150gr i 200gr de pernil del país (no cal q sigui pernil serrà del més bò)
    – mantega
    – farina
    – llet

    Per començar has de posar el pollastre a rostir en una paella, havent-lo salpebrat prèviament. ( si et sobra pollastre d’haver-lo fet al forn el dia abans el pots aprofitar també).
    Mentre s’està rostint el pollastre talla la ceba petita per sofregirla en una altra paella. Hi ha gent que la pica amb el turmix, jo no t’ho recomano perquè triurada la ceba perd aigua al sofregir-la i no queda tant bé.
    Una cop tallasda petita la poses a sofregir amb un raig d’oli i una anou de mantega, i li afegeixes un polsim de sal. És opcional, però si tens una mica del greix del pernil, el pots afeigir perquè la ceba agafi gustet de pernil.
    – un cop tinguis la ceba dauradeta, l’apartes del foc. Mentrestant tritures el pollastre, i el pernil del país, i ho aboques a la paella amb la ceba que hauràs posat a foc lent una estoneta abans perquè recuperi la temperatura, i li dones un parell de voltes perquè el pernil sui una mica i deixi anar una mica el greix. Un cop tinguis el pollastre, el pernil i la ceba barrejades li afegixes 6 cullerades colmades de farina. És molt important que també li donis una volta a la farina perquè quedi freigida i evitar els grumolls. Aleshores, i amb el foc baixet vas afeigint la llet a poc a poc i remenant perquè et lligui la pasta. I a
    mida que es va lligant la pasta veuràs que es desprèn de la paella. Jo utilitzo aproximadament 1l de llet, però depèn de la quantitat que en vulguis fer, de la mida dels pits de pollastre, etc… Jo et recomano que a mida que vas lligant la pasta de les croquetes la tastis i no te’n estiguis de corregir-la de sal, afeigir-hi una mica de pebre, si cal, i fins i tot la meva àvia hi posa un polsim de nou moscada. Acabada la pasta de croquetes l’has de deixar refredar, i jo generalment la faig per menjar les croquetes al dia següent.
    El procediment per freigir les croquetes és el de sempre, ou i galeta picada! Espero que et surtin tant bones com les meves!! Qualsevol dubte m’escrius!! Molts petons!!

    1. Post
      Author

      Hola Adriana!
      Ha arribat tot, moltes gràcies!
      Com per demà he encarregat pollastre a l’ast, aquestes croquetes cauran segur entre diumenge i dilluns.
      Moltíssimes gràcies!

      1. Ja em diràs què tal et surten! Per cert, fa dies que vull fer spaghetti al pesto, alguna recepta o secret per fer el pesto? Gràcies!

  4. Hi ha podcast només de la teva secció? He estat mirant per la pàgina web i no hi ha manera de trobar-lo… necessito prioritzar, ja tinc molta cua de podcasts i no puc escoltar podcasts de programes sencers 😀

    1. Post
      Author
        1. Post
          Author
          1. Som a Santa Cruz, entre Monterey i San Francisco, gaudint d’un estiu etern (avui ha estat el segon dia que ha plogut des de l’agost), i tornem per votar 🙂

  5. Pingback: Sartù di riso | La pasta per als catalans

  6. Pingback: | La pasta per als catalans

Respon a surfzone Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *