Galets farcits de carn amb beixamel. Primer post nadalenc!

AntonellaAl forn, Carn, Conchiglioni, Galets, Lumaconi 22 Comments

Compartir aquesta entrada

Les tradicions m’agraden. Doncs perquè no combinar la vostra dels galets de Nadal amb la nostra de la pasta al forn? A partir d’avui, que és el dia que a casa meva es feia el pessebre, i fins al 24, només galets farcits!

Jo he fet servir els Lumaconi Garofalo, que vaig trobar al Corte Inglés.

Ingredients per a 20 galets

Per la beixamel:

  • ½ litre de llet
  • 50 gr. de mantega
  • 30 gr. de farina
  • nou moscada, sal i pebre

Per el farcit:

Preparació

Prepareu la bolonyesa.

Prepareu la beixamel (si teniu la Thermomix, tot a l’hora per 12 minuts, 90º, vel 4): foneu la mantega en una olla amb la flama molt baixa, que no arribi a fregir i afegiu-hi la farina. Remeneu, que no es facin grumolls i afegiu la llet a poc a poc. Apugeu el foc, afegiu sal, pebre i bastant nou moscada i coeu remenant fins que estigui feta.

Coeu els galets en abundant aigua salada exactament per la meitat del temps marcat al paquet. En el meu cas es necessitaven 14 minuts, els vaig treure després de 7 minuts. Seran molt al dent i no s’haurien de trencar, però per seguretat, trèieu-los amb una escumadora.
Hi ha qui para la cocció passant la pasta per aigua freda o fins i tot posant-la amb aigua i gel: jo ho trobo una mica exagerat. Els vaig posar directament sobre un drap, ben separats.

Amb una cullereta, ompliu els galets amb la carn, ben plens perquè durant la cocció al forn la salsa es seca una mica. En una safata per al forn feu una capa primeta de beixamel.
Poseu-hi els galets un al costat de l’altre. Cobriu els galets amb la resta de beixamel (no massa, una capa prima que no cobreix el galet del tot). Acabeu amb parmesà i poseu tot al forn a 180º per 15/20 minuts (cada forn és un mon, han de quedar una mica gratinats).

Aquests galets es poden preparar el dia abans i deixar-los a la nevera. Abans de posar-los al forn deixeu-los mitja hora almenys fora de la nevera.

Buon appetito! I sobretot, si en feu, envieu-me una foto, la penjaré! Gràcies!

Actualització

Aquí les primeres fotos de les vostres creacions, aquests son els galets de la Sílvia Armenjach que en lloc del parmesà ha fet servir emmental
Quina pinta més bona que fan!

I aquí teniu els galets de la Roser

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 22

  1. Pingback: Rifa de Nadal! Un altra manera de guanyar pasta! | La pasta per als catalans

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  2. He compartit l’enllaç al meu mur del facebook però no sé l’adreça, amb l’aplicació del movil no m’apareix. Ho miraré des de l’ordinador i ho apuntaré.
    A veure si hi ha sort!!
    Petons

  3. Pingback: Galets farcits de marisc. Segon post nadalenc! | La pasta per als catalans

  4. Pingback: Galets farcits de coliflor amb beixamel. Tercer post nadalenc! | La pasta per als catalans

  5. Pingback: Galets farcits de salmó i ricotta. Quart post nadalenc! | La pasta per als catalans

  6. No sé ni fregir un ou, però llegint aquestes receptes m’he sentit capacitada i il·lusionada per posar-les a la pràctica! Us explicaré amb quina m’he iniciat i com m’ha quedat! Gràcies Antonella per contribuir a que no fem sacrilegis amb la pasta!

    1. Post
      Author

      Gràcies a tu per seguir-me! Envia’m una foto del que faras, que la penjarè!
      Per cert, tens dues hores més per apuntar-te a la rifa, publica una recepta al teu mur de FB o Twitter i avisa’m.
      Salut!

    2. Post
      Author
  7. Pingback: Galets farcits de verdures. Cinquè (i últim) post nadalenc! | La pasta per als catalans

    1. Post
      Author
  8. Pingback: Galets farcits de carbassons i gambes amb salsa de safrà | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *