Ens els dies passats us vaig deixar unes pistes per una sorpresa que estava preparant per Nadal. Doncs aquí la teniu, un menú de festa amb primer i segon plat i postres!
Raimat fa més o menys un any va llençar al mercat Ànima de Raimat, una nova gama de vins que com ens expliquen:
…tanto en sus versiones blanco o tinto, presentan un coupage atre- vido, directo, sin florituras pero con un carácter que no dejan a nadie indiferente. Tanto el blanco, con sus variedades Chardonnay, Xarel·lo y Albariño como el tinto, a partir de Cabernet Sauvignon, Tempranillo y Syrah, son un ejercicio de osadía en busca de nuevos conceptos en la producción vinícola, que contraponen la tradición de sus variedades de uva, a la modernidad de unas mezclas inéditas hasta la fecha.
Per celebrar aquestes festes han creat un receptari amb uns menús per cada dia d’aquestes festes elaborats per 5 foodbloggers inclosa jo!
En “Menú de fiestas” encontrarás cinco propuestas gastronómicas alternativas a la típica cocina navideña. Cinco menús completos, uno para cada día de fiesta, inspirados en la cocina tradicional de navidad pero que intentan dar respuesta al deber de agradar y sorprender que sentimos todos aquellos que estos días vamos a tener a gente senta- da en nuestra mesa.
El podeu descarregar aquí: RECEPTARI MENÚ DE FIESTAS
Per la Nit de Nadal trobareu les propostes de la Carolina Ferrer, per el Dia de Nadal la Marta Sanahuja, per la Nit de Cap d’Any el menú de la Gemma Biosca, per Cap d’Any hi surto jo i per el dia dels Reis l’Ana Casanova.
I aquest és el meu menú!
Primer plat: Paccheri farcits ceps, xampinyons i ricotta
Segon plat: Filet de llom amb salsa de llet i patates duquessa
Postres: Tió de castanyes i xocolata amb cor de formatge fresc
Aquí us deixo la recepta dels paccheri.
Totes les altres les trobeu en el Receptari Menú de Fiestas
Ingredients per a 60 paccheri
- 60 paccheri són més o menys 1/2kg
- 1 kg de xampinyons
- 50 g de ceps secs
- 2 porros (només la part interior)
- 2 grans d’all
- 500 g de ricotta (que podeu substituir amb mató)
- 100 g de parmesà
- sal
- pebre
- oli
Per a la beixamel
- 400 ml de llet
- 40 g de mantega
- 30 g de farina
- nou moscada
Preparació
Poseu els ceps secs en remull per una mitja hora.
Mentrestant netegeu els porros i guardeu-ne les fulles exteriors que fareu servir per decorar el plat i talleu-los en rodanxes molt primes.
Escalfeu 3 o 4 cullerades d’oli en una cassola, afegiu-hi els porros i els grans d’all sencers i pelats i deixeu-ho coure per 10 minuts amb la flama molt fluixa. Hi podeu afegir un parell de cullerades d’aigua on heu posat els ceps en remull.
Netegeu els xampinyons amb un drap humit i talleu-los a trossets petits. Escorreu els ceps i talleu-los molt petits (per els ceps podeu fer servir unes tisores).
Quan els porros estiguin cuits, traieu-hi l’all i afegiu-hi els ceps i els xampinyons i coeu-ho fins que els bolets estiguin fets.
Mentrestant prepareu la ricotta: poseu-la en un bol amb el parmesà i una mica de pebre
i remeneu-ho fins a obtenir una crema.
Incorporeu-hi els bolets i remeneu-ho bé.
Prepareu la beixamel, jo he fet servir la Termomix. Amb aquestes dosis obtindreu una beixamel bastant liquida, que és el que busquem.
Coeu els paccheri (recordeu de fer servir una olla gran, 1lt d’aigua per cada 100 g de pasta i no poseu-hi oli!) per la meitat del temps indicat per el fabricant. Escorreu-los amb l’ajuda d’una escumadora i deixeu-los sobre un drap de cuina perquè es refredin.
Ara ja els podem farcir.
Per crear les porcions individuals feu servir un motllo per a magdalenes. Poseu una mica de beixamel al fon i poseu-hi 3 o 4 paccheri en vertical. Ompliu una sac-a-poche i farciu els paccheri . Ben plens perquè al forn el farcit es redueix una mica. Cobriu-ho amb una mica més de beixamel i al forn per 15 minuts a 180º.
Per emplatar-los, escalfeu les fulles de porro en aigua bullint per un parell de minuts i talleu-les en tires.
Poseu una mica de beixamel al fon del plat. Poseu-hi una o dues ració de paccheri lligades amb les fulles de porro. Una mica més de beixamel al damunt, pebre, una mica de nou moscada i buon appetito!
Buone Feste!!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
Pingback: Els blogs del dissabte. Què fan alguns dels nostres blogs amics per Nadal? | Món Paral·lel
Pingback: Pappardelle amb crema de rostit | La pasta per als catalans