Parmigiana de carbassons

AntonellaAl forn 7 Comments

Compartir aquesta entrada

Si em seguiu de fa temps ja sabreu que és la Parmigiana di melenzane, d’albergínies, una de les entrades més visitades d’aquest blog, encara que no sigui un plat de pasta.

Avui us proposo un altra parmigiana, de carbassons. La meva mare la fa amb salsa de tomàquets, igual a la parmigiana d’albergínies, la única diferencia és que els carbassons abans de fregir-los es passen primer per la farina i després per l’ou.

Parmigiana di zucchine #napolipower #instanapoli

Una foto pubblicata da Antonella Speranza (@pastacatalans) in data:

Jo la prefereixo blanca, la recepta que us proposo avui.

Parmigiana de carbassons

Ingredients (per les quantitats us heu de regular amb la safata que voleu omplir, s’han de fer com a mínim tres capes de carbassons)

  • carbassons
  • ous
  • farina
  • oli per fregir
  • mozzarella de barra (o un d’aquests preparats per a pizzes)
  • pernil dolç
  • parmesà ratllat
  • fulles d’alfàbrega

Preparació

Talleu els carbassons al llarg, primets. Jo he fet servir una pala talla formatge.
Els hi he deixat una mica al sol perquè s’evaporés l’aigua. Trobo que queden millor quan s’han de fregir.

Parmigiana de carbassons

Passeu-los per la farina, després per l’ou batut amb un pessic de sal i fregiu-los en abundant oli fins que quedin daurats.

Parmigiana de carbassons

Parmigiana de carbassons

Parmigiana de carbassons

Poseu-los sobre paper de cuina que vagi absorbint l’oli.

Parmigiana de carbassons

Una vegada freds (els podeu fregir el dia abans per el dia després o congelar-los) munteu la parmigiana. En una safata per el forn comenceu amb una capa de carbassons, després la mozzarella, després el pernil fins a acabar amb carbassons i abundant parmesà ratllat.

Parmigiana de carbassons

Mentre feu les capes, amb les mans aneu compactant la parmigiana.
Cap al forn per 20 minuts fins que el parmesà faci una crosta daurada.

Parmigiana de carbassons

Serviu-la tebia.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

  1. Avui l’he fet amb carbassons de l’hort i ha quedat molt bona, al Pumping li ha agradat molt.

  2. Post
    Author
  3. Avui l’hem preparat amb les meves petites xefs i no n’ha quedat ni un trosset! No he tingut temps de fer cap foto. Boníssima! La meva filla gran diu que l’estiu que ve vol anar de viatge a Itàlia perquè allà mengen de conya… jaja.

  4. Post
    Author
  5. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *