Pastís de paccheri

Antonella Al forn, Carn, Paccheri, Schiaffoni 1 Comment

Compartir aquesta entrada

Necessiteu una idea per un primer plat original? Podeu provar a fer aquest pastís de paccheri.
Una mica llarg, però oi que fa bona cara?

Ingredients

Aquí hi havia una 50ena de paccheri. Penseu que tenen la mida d’un caneló petit.
Per el farcit he fet una salsa bolonyesa blanca, sense tomàquet amb:

  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 1 branca d’api
  • 400 g de carn picada de vedella
  • mig got de vi blanc
  • 50 g d’oli

i 250 g de ricotta.

Per la beixamel

  • 500 g de llet
  • 50 g de farina
  • 25 g de mantega
  • sal, pebre i nou moscada

i per acabar parmesà.

Preparació

En una cassola sofregiu la ceba, la pastanaga i l’api ben trinxats. Coeu-ho una estona i afegiu-hi la carn. Remeneu bé, aboqueu-hi el vi i deixeu-ho reduir fins que quedi evaporat. Assaoneu-lo de sal i pebre, afegiu-hi un got d’aigua i deixeu-ho coure per 20 minuts, que no quedi sec.

Després prepareu la beixamel. En una cassola foneu la mantega, afegiu-hi una mica de llet i a poc a poc la farina tot remenant, llet i farina, llet i farina perquè no es facin grumolls. Una vegada incorporada tota la llet, sal, pebre, nou moscada i coeu-ho per uns 10 minuts.

Coeu els paccheri exactament per la meitat del temps indicat pel fabricant. Escorreu-los amb una escumadora i poseu-los sobre un drap.

En un bol mescleu la carn amb la ricotta.

Amb una cullereta i molta paciència farciu els paccheri i disposeu-los en verticall en un motllo desmuntable pel forn untat amb beixamel.
Han d’estar ben plens perquè la carn es reduirà una mica al forn.


Una vegada que els teniu farcit, cobriu-los amb la beixamel, acabeu amb una capa de parmesà i al forn a 180º per 20 minuts.

Nota: també els podeu farcir amb lo que normalment poseu als canelons i fer servir aquesta idea de presentació!

Apa, buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 1

Respon a Irene Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *