Roda de premsa i receptes dels timbalets variats

Antonella Al forn, El llibre 7 Comments

Compartir aquesta entrada

De retorn de la roda de premsa on hem presentat La pasta per als catalans, un llibre reivindicatiu als periodistes. Ho hem fet a l’escola de cuina La Patente que té un espai molt molt maco. Jo he preparat uns timbalets que hem acompanyat amb els vins de wineissocial.com.

Una xarrada, unes preguntes, una petita entrevista per Vilassar  Ràdio (que es podrà escoltar demà a Estem perdent els papers)…

Roda de premsa

Roda de premsa

foto

Unes fotos…

Manel de WineisSocial

Amb en Manel de wineissocial.com.

IMG_6845

Amb en Jaume Cabot (@JaumeCabot) i el David Martos (@SonoErectus)

…i després a taula!

A tavola!

I aquests timbalets que? Res més que pasta al forn feta en motlles per a magdalenes. Fàcils a fer, es poden preparar un dia per l’altre, de fet jo els vaig fer el diumenge a la tarda, es desemmotllen en un no res i queden molt bonics als plats.

Els de tagliatelle tenen com a base la recepta de la Coppola di Garibaldi.

Ingredients per 750 g de pasta (ni ha per omplir 4 motlles de 12 magdalenes cadascú!)

  • 150 g de mantega
  • 3 ous
  • 250 ml de llet
  • 300 g de mozzarella (no fresca)

Coeu la pasta per la meitat del temps indicat al paquet i una vegada mesclada amb els ous, la llet, la mantega i la mozzarella, hi podeu afegir qualsevol ingredient que us vingui de gust i combinar-los amb diferents cobertures.

Jo en vaig fer tres de tagliatelle i un amb anelletti siciliani. Una feinada!

Ingredients

Tagliatelle amb cobertura de pernil dolç i farcit de pèsols amb ceba, o Coppola di Garibaldi

Només heu de folrar cada motlle amb pernil dolç i afegir a la base de pasta uns pèsols cuits a part amb una mica de mantega, ceba i vi blanc.

Tagliatelle amb cobertura de speck i farcit de ceps

El speck és un embotit fumat típic del nord Itàlia que podeu trobar en qualsevol botiga de productes italians. Si no en trobeu el podeu substituir amb pernil salat.

Poseu els ceps en remull en aigua tíbia i després passeu-los per una paella amb un raig d’oli, un all i una mica de bitxo.

ceps

Folreu el motlle amb speck i afegiu els ceps tallats molt petits a la base de tagliatelle.

ceps

Tagliatelle amb cobertura de carbassons i farcit de salsitxa

Esmicoleu la salsitxa i enrossiu-la en una paella amb una mica d’oli fins que quedi ben daurada i afegiu-la a la base de tagliatelle.

IMG_6805

Per folrar el motlle, fregiu els carbassons tallats a rodanxes primes.

carbassons

Fregim els carbassons

Pinteu el motlle amb mantega i després empolvoreu-lo amb pa ratllat. Poseu els carbassons en manera que facin un dibuix com de flor, amb un més gran al mig i els altres al voltant que es sobreposin una mica.

folrem el motlle

Així és com queden els motlles

IMG_6822

El camp de batalla

IMG_6830

I com queden una vegada omplerts.

motlles plens

Per fer els timbals vermells vaig fer servir la recepta del Timbal d’anelletti siciliani en crosta d’albergínies.

Tot aixó va anar a la nevera. Després avui abans de posar-los al forn he posat un trosset de mantega a cada timbal i pa ratllat. Al forn per 15/20 minuts a 180º.

I desemmotllar és tan simple com això: poseu una safata al damunt del motlle i capgireu-lo.

surten del forn!

Capgirem els timbals

Et voilà, a emplatar!

emplatem

Ep! Ara fins dimecres 17 a les 18.00! Casa del llibre. Rambla de Catalunya 37. Amb el Queco Novell. I amb un paquet de pasta per qui vingui!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

  1. Ep! Doncs que bé aquest reportatge, Antonella! Ara ja et poso cara!! He he he. Has preparat uns pastissets fantàstics, això per fer-ho amb nens deu ser molt fàcil també, oi? I ara… a punt pel dia 18! Si puc m’escapo a saludar-te. Petons!

  2. Els escalfes al forn abans de desemmotllar, o un cop al plat els poses al micro? Hi ha algun timbal que es pugui servir fred? (És per a una amiga).

    1. Post
      Author

      Han de anar al forn 20 minuts abans de posar-los a taula.
      Si els vols fer el dia abans, prepara els motlles i cap a la nevera i el dia després s’acaba la cocció al forn. Una amiga de la meva mare els congela fins i tot.
      No els escalfis al microones que la pasta es fará tova.
      El de albergínies queda digne també si és a temperatura ambient (però tots han de passar per el forn un moment o l’altre). Records a l’amiga.

  3. Gràcies. La meva amiga sempre necessita plats per portar a les soirées, i em sembla que aquests timbals li aniran bé.

  4. Mont bona idea per portar a una festa L’amfitrio només t’haurà de deixar el forn i llestos Es com portar la típica safata de canalons però molt més original
    En veiem dema

    1. Post
      Author

Respon a Josep Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *