Menú per quan una amiga ve a dinar

Antonella Peix, Postres 6 Comments

Compartir aquesta entrada

Només una convidada, un diumenge, doncs un menú ràpid amb un toc de festa. I va ser quan em vaig inventar els Spaghetti amb crema de carxofes, cloïsses i ametlles.

Com a entrants hi havia peixets fregits, que ara comença a ser la temporada i quan els veig a la peixateria no em puc resistir.

I una Insalata di mare, antipasto molt típic del sud Itàlia

Ingredients per a tres persones

  • 2 calamars petits
  • 12 llagostins
  • 250 gr. de cloïsses (o tallarines)
  • 150/200 gr. de pop
  • 300 gr. de musclos
  • oli
  • all
  • julivert
  • pebre blanc

No heu de fer res més que coure tots els ingredients separadament (els calamars i el pop bullits i els llagostins al vapor) posar-los tots en una bandeja i amanir amb oli, all, julivert i una mica de pebre blanc. Decoreu el plat amb una mica de llimona.

De primer els Spaghetti amb crema de carxofes, cloïsses i ametlles

I de postres una Crostata de maduixes

Aquestes son les dosis per la massa brisa que faig jo i que va molt bé també per fer galetes:

  • 350 gr. de farina
  • 150 gr. de sucre
  • 175 gr. de mantega
  • 1 ou

Poseu tots els ingredients en un bol en aquest ordre: la farina i el sucre, remeneu, feu un petit forat al mig i afegiu-hi la mantega tova i l’ou i aneu remenant amb una cullera de fusta primer i després, si fos necessari, amb les mans fins que es formi una bola.
Poseu la massa a la nevera per mitja hora abans de treballar-la.
Amb questa dosi en teniu prou per un motlle de 26 cm. de diàmetre.

Després necessitareu:

  • 350 gr. de maduixes
  • 3 cullerades de sucre
  • el suc de una llimona
  • una mica de pa ratllat

Mentre la massa es refreda talleu les maduixes i amaniu-les amb el sucre i el suc de la llimona (guardeu-ne 3 o 4 per decorar el pastis)

Esteneu la massa i poseu-la en un motlle (jo he fet servir un motlle de aquests que s’obren). Guardeu-ne una mica per fer les tires. Feu una capa de pa ratllat. Afegiu-hi les maduixes amb tot els seu suc. Col·loqueu les tiretes de massa i cap al forn a 180º durant 40 minuts.
Decoreu amb les maduixes que heu guardat i amb sucre en pols.

I com sempre, després dels cafès, el limoncello fet a casa.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

  1. Un àpat complert amb verdura i fruita i d’una pinta exquisida! Ens encanta la teva entrada!

    Avui al bloc d’Esfruita us portem una recepta que bonament podria ser el plat que vindria després de l’aperitiu que proposàvem ahir:

    Nosaltres avui al bloc d’ESfruita proposem un porc amb fruits vermells. T’animem a entrar-hi i fer-hi una ullada! http://www.esfruita.com/assessorem/porc-rostit-amb-fruits-vermells

    Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: http://www.esfruita.com

    També et volíem informar de què si cliques “m’agrada” a la pàgina de Facebook d’ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d’Oli de Pau.

  2. La massa quebrada, segons sant Termcat el nostre patró, és la pasta brisa 🙂
    M’encanta aquest pastisset, queda xulíssim així tot vermellós!

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *