Tagliatelle amb cloïsses, carbassons i safrà

AntonellaBavette, Linguine, Peix, Tagliatelle 4 Comments

Compartir aquesta entrada

Vaig trobar aquesta recepta ahir, fent neteja de revistes, en una llibreta anònima de receptes amb safrà i em va intrigar. En la recepta original fan servir linguine o bavette, però amb le tagliatelle va quedar prou bé. Facilíssima.

Ingredients per a 4 persones

  • 300 gr. de tagliatelle
  • 800 gr. de cloïsses
  • un carbassó (300 gr. aprox.)
  • una ceba petita
  • julivert picat
  • 1 sobre de safrà (0,1 gr. aprox.)
  • 6 cullerades d’oli
  • sal

Preparació

Netegeu les cloïsses i deixeu que s’obrin en una paella sense cap condiment, a foc viu. Filtreu l’aigua que hauran deixat anar i guardeu-la. Separeu les cloïsses de les closques i guardeu-ne un parell per plat com a guarnició.

Llaveu i talleu el carbassó amb una pala tallaformatge per obtenir lamines molt primes. Amb un ganivet talleu les lamines de carbassó a tires de amplada més o menys igual a la mida de les tagliatelle.

En una paella ampla, escalfeu l’oli i sofregiu la ceba tallada a trossets petits. Afegiu-hi els carbassons i deixeu coure fins que no hagin agafat color, remenant (5 minuts). Diluïu el safrà en l’aigua de les cloïsses i afegiu la barreja a la paella. Afegiu-hi el julivert picat, les cloïsses i coeu per 5-7 minuts més. No deixeu que evapori tota l’aigua.
En principi no cal afegir sal, però tasteu la salsa i ajusteu de sal al vostre gust.

Coeu les tagliatelle en abundant aigua salada. Escorreu-les al dente (guardeu una mica d’aigua de cocció) i aboqueu-les a la paella. Remeneu uns segons. Si el condiment no us sembla suficient, afegiu-hi una cullerada o dos de l’aigua de cocció.

Emplateu  i decoreu el plat amb les cloïsses amb closca i amb una mica més de julivert picat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 4

  1. Ostres que bona, la pasta amb fruites del mar sempre ha estat per a mi una oferta irrebutjable. I faig servir poc el safrà, massa poc… haurem de fer la prova 🙂

  2. Post
    Author
  3. Pingback: Timbals de pasta i carbassons | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *