Fettuccine amb xampinyons

Antonella Fettuccine, Gemelli, Gnocchetti sardi, Mezze maniche, Salses, Vegetals, Vegetarianes 8 Comments

Compartir aquesta entrada

Primer de tot gràcies, gràcies i gràcies a tots per els vostres vots per els Premis Blocs Catalunya 2012. El bloc és finalista!! Encara gràcies.

I ara anem per feina. Oficialment avui per mi s’acaba l’estiu, a veure si tornen els ritmes normals i si puc anar penjant receptes amb més freqüència que en tinc moltíssimes al cap.
El dijous passat a la parada de fruita del mercat tenien aquests xampinyons molt macos. Al mini-hort encara queden herbes i cirerols i, així que he muntat aquest platet.


Heu de saber que ha Itàlia hi ha una pasta que es diu alla boscaiola. Boscaiola ve de bosco, bosc, i simplement vol dir que la salsa porta bolets. Ni ha que porten olives negres, que porten nata, xampinyons o ceps, amb tomàquets o sense, amb passata o amb tomàquets frescos. Totes son boscaiola. I aquesta podria ser una versió.

Ingredients per a dues persones

  • 160 gr. de fettuccine que son unes tallerines més amples i sense ou (o pasta curta i petita, com macarrons o tubetti)
  • 8 xampinyons
  • ½ ceba
  • 16 cirerols
  • 4 cullerades soperes d’oli
  • bitxo
  • alfàbrega
  • julivert

Preparació

Trinxeu la ceba i talleu els cirerols i els xampinyons a trossets.

Poseu la ceba a sofregir en una olla ampla amb l’oli i el bitxo.

Quan s’hagi tornat transparent, afegiu-hi els tomàquets.

Coeu-los per 5 minuts sense tapa i afegiu-hi els xampinyons.

Tapeu i deixeu coure per 5 minuts més, que els bolets treguin la seva aigua. Destapeu, afegiu-hi l’alfàbrega i el julivert trencats amb les mans, ajusteu de sal i deixeu coure fins quan l’aigua dels bolets hagi evaporat. Que no evapori del tot. 3-4 minuts, no més. Apagueu el foc i tapeu.

Coeu la pasta. Un parell de minuts abans que estigui feta torneu a engegar el foc a la paella.
Escorreu-la i aboqueu-la a la paella. Remeneu per un minut i emplateu.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 8

  1. Enhorabona per quedar finalista!! a mi la pasta amb xampinyons m’encanta i aquesa que ens presentes és una bona opció!!
    petonets

  2. molt interesant , ho vaig descubrir el diumenge al espai internet de tv3 . ho he recomanat als meus amics.
    felicitats.

    1. Post
      Author
  3. Hola, jo soc una catalana vivint a Argentina. No sé si hi has estat mai però, sobretot, a Buenos Aires es creuen que són els millors en fer pasta del món (i pizza i gelat i carn, bé els porteños es pensen que son els millors en tot jajaja).
    En quant a pasta fan, generalment, 3 salses: tomàquet, salsa blanca i al pesto…amb lo versàtil que és la pasta!
    Jo a casa nostra he inculcat la “pasta al resto” és a dir, amb el que sigui que ja tenim jejeje.
    Avui que hi ha a casa un amic, he entrat directament al teu blog per buscar una recepta diferent però no el tiri enrera així que faré aquesta! pq no et pots arribar a imaginar la cara que posen quan veuen pasta+peix…en fi…ja et contaré jeje
    Petons
    Ares
    Fuet-i-Mate

    1. Post
      Author

      Hola Ares, ja coneixia el teu bloc 🙂
      No hi he estat mai a Argentina, però em sona això que dius dels argentins 🙂 ja em diràs que en pensen d’aquest plat… Molts records!

    1. Post
      Author

Respon a Antonella Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *