Com que sembla que la tardor estigui a punt d’arribar (finalment!) avui he volgut aprofitar els tomàquets que encara queden a l’hort i de les 4 fulles que encara aguanten a la planteta d’alfàbrega. Una pasta d’estiu super senzilla i ràpida.
Ingredients per a una persona
- 50 gr. de macarrons (o fusilli)
- 1 mozzarella fresca
- 2 tomàquets
- 2 cullerades d’oli
- 4-5 fulles d’alfàbrega
- parmesà
- sal
Preparació
Peleu els tomàquets, escorreu l’aigua i les llavors, talleu-los a trossets, i coeu-los en una paella amb l’oli i una mica de sal amb foc fort durant 5 minuts com a màxim. Afegiu-hi l’alfàbrega, tapeu i apagueu el foc.
Coeu la pasta. Quan estigui feta, afegiu-la a la paella juntament amb la mozzarella tallada a trossets i el parmesà. Remeneu i serviu.
Observacions
Els tomàquets han de quedar quasi crus. Millor que no siguin molt madurs.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 8
Hola Antonella, té escoltat avui a RAC1 i m’he enrecordat per què ja et coneixia de receptes.cat. Enhorabona al club dels nominats a RAC1 !!!, jeje. Molt interesant el teu bloc. Per cert, has vist la peli “Vacaciones en ferragosto”?…fan “Pasta al horno” que fa molt bona pinta , tens la recepta? Gràcies.
Author
Bon dia Albert!
jo a RAC1? on? quan??? de veritat?? em baixaré el podcast.
La peli no l’he vista, pero de pasta al forn n’hi ha mil varietats… aquest cap de setmana potser m’hi dedicaré i t’aviso! Gràcies per seguir-me!
La veritat es que aquest ùltims dies ja venen de gust plats més calents, però aquesta amanida es molt gustosa.
Possaré el blog entre els meus favorits per seguir-te. Si vols veure el meu:
http://cocinabetulo-blogspot.com
Bon cap de setmana.
Author
Moltes gràcies per seguir-me Ana,
No puc accedir al teu bloc, l’adreça és correcta?
Bon cap de setmana a tu tambè!
Pingback: Pasta amb crema de pebrots a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans
Ens ha encantat, gràcies un altre cop, Antonella!
Dues observacions: en cap moment parles de sal, pebre o el polsim de sucre. Jo els hi he posat a quan el tomàquet ja començava a estar cuit. És això?
I, una confessió: quan em fan pelar, treure les llavors i tallar a quadradets el tomàquet, vaig directament a la llauna de tomàquet trossejat. És greu, doctora?
Author
Hola!
Recepta actualizada 🙂 Jo no hi poso sucre als tomàquets perquè de fet només els faig servir a l’estiu de l’hort, quan són macos i vermells i ja m’agraden així. La resta de l’any tiro de tomàquet triturat Mutti, per mi no, no és greu 🙂
Moltes gràcies!
Entesos, doncs. Continuarem explorant el teu fantàstic receptari, molt agraïts.