Pasta amb botifarra i ceps

Antonella Carn, Mezze maniche, Penne rigate, Rigatoni, Tagliatelle, Tortiglioni, Vegetals 11 Comments

Compartir aquesta entrada

Temps de bolets i com es veu poca cosa i de ceps al mercat de ahir ni l’ombra, una boníssima salsa amb ceps secs. Tenia mezze maniche, però podeu fer servir també rigatoni, tortiglioni o tagliatelle.

Ingredients per a 4 persones

  • 300 gr. de pasta
  • 1 ceba
  • 300 gr. de botifarra (si és amb pebre millor)
  • 25 gr. de ceps secs
  • 1 llauna de tomàquet triturat (perquè us quedi perfecte feu servir la Passata di pomodoro Mutti)
  • oli
  • sal
  • pebre
  • parmesà

Preparació

Poseu els ceps a remull en aigua tíbia per 15 minuts. Mentrestant talleu la ceba a lamines molt finetes i sofregiu-la en una paella amb 5 cullerades d’oli.
Peleu la botifarra i trinxeu-la. Afegiu la botifarra i els bolets ben escorreguts a la ceba i coeu per 5 minuts. Afegiu el tomàquet, ajusteu de sal i de pebre i coeu amb tapa per 20 minuts.
Coeu la pasta en abundant aigua salada i quan estigui al dente escorreu-la i torneu-la a posar a la olla de cocció. Afegiu-hi un parell de cullerots de salsa, remeneu, emplateu i acabeu el plat amb la salsa que queda al mig i amb parmesà ratllat (no massa)

Buon appetito! I sobretot, si en feu, envieu-me una foto, la penjaré! Gràcies!

Fotos

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 11

  1. Hola Anto,

    Un ocellet m’ha dit que aviat vindrà la teva mare de Napols. La deixaras participar en el blog ??? Ja m’imagino una recepta de la mamma !!!!!

    Una abraçada
    Oriol

    1. Post
      Author
  2. Pingback: Concurs de Nadal, la guanyadora és… | La pasta per als catalans

  3. Pingback: Ferran Sala Casasampere » Concurs de Nadal- patrocinat per Pastes Sanmartì

  4. Pingback: | La pasta per als catalans

    1. Post
      Author

      Això depen de com t’agrada el tomàquet, si més o menys fet. En els dos casos és tomàquet cru. En le meu cas els temps de cocció varien més depenent del tipus de salsa i no pas del tipo de tomàquet.
      Molts records!

  5. Pingback: Funghi ai funghi: pasta en forma de bolets amb aroma de ceps | La pasta per als catalans

  6. Pingback: Maccaroni, pasta bar i Take away | La pasta per als catalans

Respon a Antonella Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *