Pasta amb carbassa i ceps

Antonella Galets, Lumaconi, Pistons, Sedanini, Tubetti, Vegetals, Vegetarianes 18 Comments

Compartir aquesta entrada

Una pasta que perfuma de tardor per la Recepta del 15, el repte que cada mes ens proposen al bloc Els fogons de la Bordeta. Aquest mes van de carbassa. Ja tenia dues receptes amb carabassa, la pasta amb carbassa clàssica i la pasta amb crema de carbassa i ricotta.
Aquesta és una combinació més que podem fer amb carbassa i pasta.

Ingredients per a 3 persones

  • 200 gr. de pasta curta (tenia aquest macarrons més curts, sedanini es diuen. També podeu fer servir pistons o galets petits)
  • 350 gr. de carabassa ja pelada
  • 30 gr. de ceps secs
  • mitja ceba
  • 5 cullerades d’oli
  • 100 ml. de llet
  • pebre negre
  • nou moscada
  • julivert
  • parmesà ratllat

Preparació

Poseu els ceps en remull en aigua tíbia per una mitja hora.
Peleu la carbassa i talleu-la en daus no massa petits.

En una olla sofregiu la ceba ben trinxada amb l’oli.

Abans que la ceba comenci a agafar color, afegiu-hi la carbassa i la llet, ajusteu de sal i coeu amb flama baixa. Quan la llet s’hagi evaporat, aneu afegint a poc a poc l’aigua dels bolets fins que la carabassa sigui tendra.

Xafeu la carbassa amb una forquilla (no del tot) i afegiu-hi els ceps. Ajusteu de pebre, afegiu-hi la nou moscada ratllada i si fa falta una mica més de sal.
Coeu per 5-10 minuts més. La carbassa ha de quedar una mica caldosa.

Coeu la pasta (podeu aprofitar també de l’aigua dels bolets si en queda), escorreu-la al dente i torneu-la a posar a l’olla de cocció. Afegiu-hi la meitat de salsa de carbassa, remeneu.
Emplateu i acabeu els plats amb un cullerot més de carbassa, julivert picat i parmesà ratllat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 18

  1. Hola Antonella, felicitats pel teu blog. Jo l’he descobert arrel del premis blog de Catalunya i m’ha agradat molt.A casa som uns entusiastes de la pasta i uns enamorats d’Itàlia -hi hem anat força vegades- malgrat que tenim pendent visitar Nàpols i ens faria molta il.lusió. Aquest estiu hem estat a Sicília i ens ho hem passat molt bé tot i la calor. És clar que varem portar pasta (poca perquè amb l’avió ja se sap) i una son els anelletti i com tu molt bé dius que cada pasta te la seva salsa com he de prepar-la aquesta? Gràcies i endavant amb el blog.
    Isabel

    1. Post
      Author

      Hola Isabel, gràcies.
      Els anelletti sicilians es fan servir sobretot per pasta al forn. En aquest bloc en tens dues versions, una amb albergínies i una amb ragù (busca per Receptes > Al forn). Totes dues es poden fer amb anelletti.
      Records!

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  2. Ostres, Antonella!!! No coneixia el teu blog, i t’he conegut a traves de la recepta del 15.
    A partir d’ara ja tens una seguidora mes!!!
    Felicitats i endavant.

    Lourdes ♥

    1. Post
      Author
  3. Ciao, Antonella, complimenti!

    grazie ai premis blocs (che anc’hio ho vinto, con versos.cat) ho consciuto il tuo sito. In 2 o 3 settimane, ho già cucinato 3 piatti diversi, tutti coi funghi.

    È tutto buono, facile, semplice, a prezzo basso e mi piaciono le tue foto e le tue spieghazioni, per quelli che siamo ancora a livello zero. Ti devo dire che ho avuto un grande successo.

    A rivederci, cara.

    1. Post
      Author
  4. Pingback: Pasta amb carbassa i salsitxa a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans

  5. Moltes gràcies per les teves receptes. Són un èxit.
    Ens agrada molt Itàlia i el seu menjar. Recordo uns Spaguetti a la diavola venecians boniiiiisiiims i aquest any hem estat a Sardenya a la part del centre, molt dura però molt autèntica. Varem porta una pasta que es diu… gnocchetti sardi, d’una contundència brutal.
    Felicitats pel bloc i pel premi, et recomanem molt.

    Salut i sort

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  6. Hola, doncs va quedar boníssim, ho vam fer amb Torcetti de Ceps,
    ens va agradar el contrast de la carbassa, ceps i pasta. Una combinació diferent i molt bona. Acabem de descobrir el teu blog, moltíssimes felicitats.
    Adaptar receptes italianes amb productes catalans ho trobo interessantíssim.
    El consultarem sovint, ens agrada la pasta 🙂
    Salutacions,

    1. Post
      Author

Respon a Antonella Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *