Pasta amb carbassons i albergínies al forn

AntonellaAl forn, Elicoidali, Penne rigate, Rigatoni, Tagliolini, Vegetals, Vegetarianes 3 Comments

Compartir aquesta entrada

Una pasta amb gustos d’estiu per aprofitar dels primers carbassons i de les primeres albergínies.
Blanca, sense tomàquet perquè la combinació de carbassons i tomàquet no m’agrada.
Lo seu seria fregir-ho tot, però per una versió més lleugera he provat a fer les verdures al forn.
Jo l’he fet amb rigatoni i fior di latte que estic a casa di mamma, però podeu fer servir mozzarella ratllada de sobre, que hi farem.
L’he fet amb rigatoni, queda bé també amb penne rigate o tortiglioni.

Ingredients per a 4 persones

  • dos carbassons mitjans
  • una albergínia mitjana
  • 1 ceba
  • 200 ml de llet
  • 1 sobre de mozzarella ratllada
  • alfàbrega fresca
  • parmesà ratllat
  • oli i sal

Preparació

Talleu els carbassons i l’albergínia a daus petit. Poseu-los a la safata del forn sobre paper de forn, saleu, afegiu-hi un raig d’oli i coeu-los amb el grill, remenant cada 5 minutets fins que estiguin fetes.

Mentrestant talleu la ceba, escalfeu un rajolí d’oli en una paella antiadherent, afegiu la ceba i un pessic de sal i quan la ceba comença a daurar-se cobriu-la amb la llet.

Coeu-la fins que la ceba estigui toveta sense que la llet evapori del tot. Si fa falta afegiu-ne més, ha de quedar una mica caldosa.


Coeu la pasta un pel més al dente del normal i torneu-la a abocar a l’olla de cocció. Afegiu-hi la ceba, les verdures, la mozzarella i l’alfàbrega. Remeneu-ho bé i aboqueu tot a una safata pel forn.


Empolvoreu amb parmesà ratllat i cap al forn per 10 minuts a 180º, fent atenció que no s’assequi massa.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 3

  1. Quina bona pinta! Demà mateix ho provo.

    Moltes gràcies per les teves receptes. A casa ja n’hem provat algunes, i ens encanten. I les expliques molr bé. Grazie!

  2. L’hem provat avui i ens ha encantat a tots.

    Moltes gràcies, a casa ja som fans de les teves receptes!

  3. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *