Pasta amb carbassons i tomàquets lligada amb ricotta

AntonellaConchiglie, Farfalle, Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Macarrons, Mezze maniche, Penne, Penne rigate, Reginette, Sedanini, Vegetals, Vegetarianes 6 Comments

Compartir aquesta entrada

Una nova recepta per aprofitar dels últims carbassons de temporada. La senyora Anita, que té el hort més maco del poble ja no en té més… les plantes d’alfàbrega també comencen a far-se mal bé així que som-hi!

Ingredients

Ingredients per a 4 persones

  • 300 g de pasta (que poden ser penne rigate, macarrons, fusilli, farfalle)
  • 2 carbassons mitjans
  • 10/15 tomàquets cirerols
  • 150 g de ricotta
  • un raig abundant d’oli
  • sal i pebre negre
  • alfàbrega

Preparació

Primer de tot renteu els tomàquets i els carbassons i talleu els carbassons en daus petits i els tomàquets per la meitat.

Tallem a daus els carbassons

Escalfeu l’oli en una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta) i comenceu a coure els carbassons amb la flama ben forta. Volem que es daurin per fora sense coure massa, que quedin cruixents (per això com més petits els talleu, millor).

Fregim els carbassons

Quan estiguin daurats afegiu-hi els tomàquets.

Afegim els tomaquets

Aixafeu-los amb una forquilla, ajusteu el punt de sal i continueu amb la cocció per 5 minuts, sempre amb la flama forta.

Couem 5 minuts més

Apagueu el foc, afegiu-hi un parell de fulles d’alfàbrega, tapeu i deixeu que reposi.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal.
Quan la pasta estigui quasi feta, poseu la ricotta en un bol i diluïu-la amb un cullerot d’aigua de cocció de la pasta i una mica de pebre.

Diluïm la ricotta amb l'aigua de cocció

Ha de quedar una crema.

La ricotta queda una crema

Abans de escórrer la pasta torneu a encendre el foc a la paella amb els carbassons i els tomàquets. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella.

Aboquem la pasta a la paella

Incorporeu-hi la ricotta i remeneu per un parell de minuts amb la flama ben forta.

Incorporem-hi la ricotta

Emplateu-ho i decoreu amb unes fulles de alfàbrega.

Saltejem la pasta un parell de minuts

Jo no hi he posat parmesà, però una mica no quedaria pas malament sobretot se en lloc de la ricotta feu servir mató.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

  1. Avui per dinar he fet la pasta amb carbassons i tomàquets lligada amb ricotta, boníssim! ha estat un èxit! Moltes gràcies per compartir les teves receptes!

  2. Post
    Author
  3. Boníssima!!!

    L’he versionat posant una mica més d’alfàbrega i de ricotta de la que hi dius tu, i canviant el pebre negre per una mescla de 5 pebres diferents, que trobo que hi dóna un punt més aromàtic.

    T’agafo la idea pel meu blog de cuina amb formatge, que ha estat tot un èxit a casa aquesta recepta!

  4. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *