Pasta amb patates, sípia i pèsols

Antonella Bavette, Bucatini, Calamarata, Peix, Spaghetti, Vegetals 7 Comments

Compartir aquesta entrada

Tinc receptes fent cua! A veure si em poso al dia. El plat que us proposo avui sembla complicat però no ho és gens. Una mica diferent, es pot considerar plat únic.

Ingredients per a dues persones

  • 120 g d’espaguetis
  • 1 sípia petita
  • 1 ceba petita
  • 100/150 g de pèsols (jo els tenia congelats)
  • un parell de tomàquets madurs (jo en tenia de pot fet a casa)
  • 2 patates petites
  • 60 ml d’oli

Preparació

Escalfeu l’oli en una paella ampla (on després hi haureu de abocar la pasta i les patates) i afegiu a l’hora la sípia neta i tallada a trossos no massa grans i la ceba trinxada.

Començem amb la sípia i la ceba
Coeu amb la flama no massa forta. Quan la ceba comença a agafar color (pot trigar una miqueta perquè la sípia traurà una mica d’aigua) incorporeu-hi els pèsols i continueu amb la cocció per 5 minutets més.

Afegim els pèsols

Ara incorporeu-hi  els tomàquets pelats i tallats a trossos i ajusteu el punt de sal.

Afegim el tomàquet

Coeu una estoneta amb tapa i una estona sense tapa, fins que el tomàquet s’hagi reduït al punt que us agradi.

Salsa de sípia acabada de coure

Mentrestant talleu les patates a daus petits. Escalfeu l’aigua, saleu-la, i quan arrenca el bull tireu-hi les patates.

Comencem a coure les patates

Quan les patates estiguin a mitja cocció (depèn de la patata uns 6-7 minuts) afegiu els espaguetis.

Quan arranqui el bull hi tirem la pasta

Quan els espaguetis estiguin al dente escorreu pasta i patates a l’hora i aboqueu-los a la paella amb la sípia.

Escorrem la pasta i les patates

Aboquem les patates i la pasta a la paella

Saltegeu-lo amb delicadesa (que la patata no es desfaci massa) amb la flama ben forta i emplateu-ho.
El podeu acompanyar amb alfàbrega fresca (jo aquell dia no en tenia).

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

  1. Ben gustós, Antonella! Amb la sèpia i els pèsols hi hagués pensat, però no amb les patates, per barrejar-les amb la pasta. Ja ho provaré! Petons

  2. Jo em pensava que això de la pasta amb patates era gairebé un sacrilegi, per això ni tan sols ho he probat. En saps alguna de vegetariana?

    1. Post
      Author
      1. Quina rapidesa, Moltes gràcies! La meva cuina preferida és “la de pobres”, especialment quan em toca cuinar a mi :-))

    1. Post
      Author

      Hola! Gràcies!
      No cap risotto. L’únic consell és torrar l’arros amb mantega i ceba abans de afegir el caldo i els altres ingredients, però segur ja ho sabíes. 🙂

  3. Receptes endarrerides… jo tinc blogs endarrerits, i fotos per editar i publicar a carretades 🙂
    No havia vist mai això de barrejar patates i pasta, ho trobo ben curiós.

Respon a Albert Vilas Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *