Spaghetti amb crema de carxofes i cloïsses

AntonellaBavette, Peix, Spaghetti, Vegetals 10 Comments

Compartir aquesta entrada

Aprofitem de les ultimes carxofes? Aquesta recepta és una invenció original meva! És un plat lleuger, indicat també per un sopar.

Ingredients per a tres persones

  • 250 gr. de spaghetti
  • 300 gr. de cloïsses
  • 3 carxofes
  • picada de all i julivert
  • 100 gr. de ametlles
  • oli
  • sal
  • pebre

Preparació

Netegeu les cloïsses i poseu-les en un cassó, sense aigua, a foc regular, tapades; deixeu-les així fins que s’obrin. Retireu-les del cassó i amb un colador i una mica de cotó fluix filtreu l’aigua i reserveu-la.
Separeu les cloïsses de les closques i guardeu-ne un parell per plat per decoració.

Netegeu i talleu les carxofes a làmines i poseu-les a coure en una olla amb una mica d’oli, la picada d’all i julivert i l’aigua que heu reservat de les cloïsses.

Mentrestant poseu l’aigua dels spaghetti a bullir.

Quan les carxofes estiguin fetes, passeu-les per el Minipimer juntament amb les ametlles. Si la crema obtinguda us sembla massa densa, afegiu-hi una mica d’aigua de cocció de la pasta.

Quan els spaghetti estiguin cuits, escorreu-los (guardeu una mica de l’aigua de cocció), torneu-los a posar a la olla de cocció i amb la flama baixa, barregeu-los amb la crema de carxofes i amb les cloïsses. La crema no ha de ser massa densa, si fos així diluïu-la amb l’aigua de cocció.

Emplateu i decoreu el plat amb unes làmines de ametlles, les cloïsses amb closca i una mica de pebre blanc.

Buon appetito!

Aquests son els espaguetis amb crema de carxofes del Jordi!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 10

  1. Pingback: Menú: una amiga ve a dinar | La pasta per als catalans

  2. Pingback: Radio che passione! | La pasta per als catalans

  3. Pingback: Radio che passione! | La pasta per als catalans

  4. Pingback: Espaguetis amb carxofes i cloïsses | La pasta per als catalans

  5. Post
    Author
  6. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *