Pasta amb ricotta i botifarra

AntonellaAl forn, Bucatini, Carn, Elicoidali, Farfalle, Fusilli, Macarrons, Penne, Penne rigate, Reginette, Rigatoni, Tortiglioni 10 Comments

Compartir aquesta entrada

Unes de les preguntes recurrents que em fan és com guardar la pasta bullida per el migdia del dia després. Aquest és un problema que com a italiana no se m’havia presentat mai, considerat que un plat de pasta poc elaborat es prepara, entre salsa i cocció de la pasta, en 20 minuts com a màxim. Si és massa temps, prepareu la salsa al matí o el dia abans i la pasta al moment, que entre arrencar el bull i coure-la no necessiteu més de 12-14 minuts. Si tampoc això pot ser, prepareu la pasta amb una salsa que es pugui escalfar al forn, escorreu-la una mica més al dente del normal, remeneu pasta i salsa en n una platera per el forn i guardeu tot a la nevera. Si la pasta bullida, guardada a la nevera i després escalfada i amanida us agrada, doncs endavant, però us asseguro que el vostre plat seria molt més bo si ho eviteu.

Dit això us deixo aquesta recepta de pasta amb ricotta i botifarra que podeu fer al moment o guardar a la nevera i passar-la el dia després per el forn i queda molt bona en les dos maneres.
Si penseu de ferla al moment, queda bona amb bucatini, uns espaguetis gruixuts amb un forat al mig. Per el forn millor amb macarrons o rigatoni.

Ingredients per a dues persones

  • 160 gr. de pasta
  • 100 gr. de botifarra
  • 100. ml de llet
  • 100 gr. de ricotta
  • sal i pebre
  • parmesà o pecorino o un formatge curat que us agradi tallat a lamines

Preparació

Trèieu la pell a la botifarra, esmicoleu-la i poseu-la a sofregir per un parell de minuts en una paella ampla amb un raig d’oli. Quan estigui daurada, afegiu-hi la llet, baixeu la flama i continueu la cocció per 5 minutes, fins quan la llet s’hagi evaporat.
Mentrestant poseu a bullir l’aigua i coeu la pasta.
En un bol poseu la ricotta, una mica de pebre, una cullerada d’aigua de cocció (abans de escórrer la pasta guardeu-ne una mica més) i remeneu amb una forquilla.
Escorreu la pasta, aboqueu-la a la paella amb la botifarra i amb la flama forta, remeneu per un minut. Afegiu la ricotta, si la salsa us sembla massa espessa afegiu-hi una mica de l’aigua de cocció, remeneu i emplateu. Acabeu el plat amb pebre i formatge.

Si la pasta és per escalfar-la al forn, recordeu de escórrer la pasta una mica més al dente, una vegada que estigui amb la botifarra i la ricotta poseu-la en una platera per el forn. Afegiu pebre i parmesà ratllat i quan estigui freda cap a la nevera. Abans de posar-la a taula escalfeu-la al forn ja calent per 15 minuts.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 10

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

      Això mateix. Però de veritat creus que coure una pasta seca es necessita tant de aquells temps que no es pot fer al moment? Potser els italians som massa relaxats…

  1. Ciao Antonella;

    Aquesta pregunta sobre la conservació de la pasta me l’ha feta molta gent.
    Jo ho he provat, i així ja ho fa força gent, amb la Pasta Setaro.

    El fet de ser eixugada a baixa temperatura fa que sigui difícil passar-la, per tant una vegada cuita al dente deixem a banda la que volguem consmir un altre moment i abans de posar-la en un “tuper” a la nevera hi posem una mica d’oli d’oliva i barregem.
    Encara que sembli mentida l’endemà està boníssima escalfada al form, en un casso o al microones. Si la guardem amb salsa és més complicat i millor fer una “buona frittata” que ja et deixo per tu el que facis la recepta. “Frittata ‘e maccheroni”
    Petons a tots/totes

    1. Post
      Author
  2. Hola Antonella,

    Aquest matí t’he sentit per la ràdio el programa de la cadena Ser,¡ i m’interessen molt totes les teves receptes, ja les aniré seguint, a més la meva filla la tinc a Itàlia casada amb un xicot italià i ell amb això de la pasta hi enten molt, jo sempre li dic que em digui quan la pasta està al dente, ja que hi te molta mania, sinó la coc al dente no la vol.
    Gràcies.

    Dolors

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *