Pasta amb cervesa i salsitxa

AntonellaCarn, Elicoidali, Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Mafaldine, Penne rigate, Rigatoni, Tortiglioni 13 Comments

Compartir aquesta entrada

Aquesta és una recepta fora de temporada, amb els ingredients que porta no es pot dir que sigui molt d’estiu, però la vaig preparar expressament per un concurs per a blocaires gastronòmics de la revista Cuina. El concurs s’ha organitzat per el Dia Cuina en el marc de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu i ens diuen que “l’únic requisit és disposar d’un blog gastronòmic propi”. Així que companys gastroblocaires, qui de vosaltres s’anima?

Per el que fa la meva recepta, de que va la festa, porc i cervesa? Doncs porc i cervesa sigui!

Ingredients per a 2 persones

  • 150 gr. de salsitxa (o botifarra)
  • ½ ceba
  • 50 gr. de mantega
  • 20 cl. de cervesa
  • 3 o 4 cullerades soperes de nata per cuinar
  • un raig d’oli
  • unes fulles de romaní

Preparació

Trèieu la pell a la salsitxa, esmicoleu-la i coeu-la en una paella amb un raig d’oli (molt poc).

Guardeu-la.

Talleu la ceba a trossos

Poseu-la a coure en una paella ampla (que pot ser la mateixa on heu cuit la salsitxa) amb la mantega.

Abans que la ceba agafi color, afegiu-hi la cervesa i deixeu que s’evapori, sense tapa i amb flama fluixa, així que la ceba tingui el temps de coure.

Quan la cervesa s’hagi reduït, passeu el contingut de la paella per el minipimer.

Torneu a abocar a la paella la crema de ceba i cervesa, la salsitxa, 3 cullerades de nata (no us passeu amb la nata si no matareu el gust amarg de la cervesa) i unes fulles de romaní.

Tapeu, deixeu que faci xup xup 3-4 minuts a flama baixa i apagueu el foc.

Coeu la pasta. Un minut abans que estigui feta, torneu a engegar el foc a la paella. Escorreu-la al dente i aboqueu-la a la paella. Remeneu amb la flama forta per un minut i emplateu.

Buon appetito!

Actualització

Per cert, la recepta no va arribar ni a la final, però ha tingut molt èxit al restaurant La Brassa d’Or de Lleida.

Fotos

Pasta amb cervesa i salsitxa de la Montse

i de l’Eduard

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 13

    1. Post
      Author

      Gràcies! Jo no aspiro ni de lluny a guanyar però m’agradaria molt arribar entre els 25 finalistes i gaudir del dia que han organitzat 🙂 A veure si ens desvirtualitzem!

      1. Post
        Author
      1. Post
        Author
  1. Una recepta senzilla, però que ha de ser boníssima. A veure quan la colo a casa, que sembla que si em veuen cuinar amb cervesa, no els agrada (si no ho veuen, ningú diu res).
    Aniràs a Manlleu? A mi em van convidar també, però tinc molta feina aquest dissabte 🙁

    1. Post
      Author

      Si la recepta hagués acabat entre les 25 finalistes hi hauria anat 🙂 (Els verbs, bé?)

      La pasta aquesta té un punt amarg. El nen se la menja però no compta, la pasta li agrada com sigui per genètica. No se si la pots colar a les nenes 🙂

  2. Pingback: lapastaperalscatalans a La Brassa d’or de Lleida | La pasta per als catalans

  3. Hola!

    Creus que sense la nata quedarà bona? i fent servir oli i no mantega? és que sóc intolerant a la lactosa, però això fa mooooooooooooolt bona pinta…

    Gràcies!!

    1. Post
      Author

      Hola,
      quedarà perfecta! Per fer que la salsa es lligui una mica, no deixis que la cervesa es redueixi del tot. Deixa-la una mica més liquida i en lloc de la nata hi pots afegir mitja cullera de farina.
      Sense crema de llet et quedarà una mica més amarga, fes servir una cervesa molt blanda…
      Ja diràs!
      Records

  4. Pingback: Penne rigate amb ragù blanc de botifarra | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *