Penne rigate amb salsitxes i ceps

Antonella Carn, Elicoidali, Fusilli, Gemelli, Pappardelle, Rigatoni 7 Comments

Compartir aquesta entrada

Ahir en principi volia fer la pasta amb botifarra i ceps vermella, però com tenia salsitxes i no botifarra i no tenia gaire temps per coure la passata de tomàquet, vaig improvisar aquesta versió blanca que va sortir prou bona. Tenia penne rigate, però hi anirien molt bé també rigatoni, elicoidali o pappardelle.

Ingredients per a tres persones

  • 250 g. de pasta
  • 3 salsitxes
  • 30 g de ceps secs (si teniu un altra varietat de bolets endavant)
  • mitja ceba
  • 200 ml de crema de llet
  • un raig d’oli
  • 50 ml de vi blanc
  • sal
  • pebre
  • parmesà ratllat

Preparació

La preparació de la salsa és molt rapida, així que quan comenceu a fer la salsa ja podeu posar l’aigua per la pasta a bullir.
Escalfeu una mica d’aigua i poseu-hi els ceps en remull.
Talleu la ceba a trossets petits.
Escalfeu l’oli en una paella ampla (on després hi abocareu la pasta) i enrossiu-hi la ceba. Abans que agafi molt color, afegiu-hi la salsitxa tallada a trossets i quan s’hagi enrossit afegiu-hi el vi i mig cullerot de l’aigua dels bolets.

IMG_7161

Continueu la cocció fins quan el vi i l’aigua dels bolets hagi evaporat.

IMG_7164

Afegiu-hi els bolets escorreguts i tallats ben petits.

Afegim els ceps a les salsitxes

Guardeu l’aigua dels bolets. Remeneu per un parell de minuts i incorporeu-hi la crema de llet. Com la crema de llet arranqui el bull, apagueu el foc, ajusteu de sal i tapeu.

Escorreu la pasta al dente, torneu a posar la paella amb la salsa al foc i aboqueu-hi la pasta. Remeneu per un parell de minuts amb la flama forta. Si la salsa us sembla massa seca, afegiu-hi mig cullerot de l’aigua dels bolets i continueu remenant fins que tingui la textura desitjada.

Aboquem la pasta a la paella

Emplateu i completeu el plat amb una mica de pebre i una mica de parmesà.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

  1. Demà mateix estarà en marxa! Pasta senzilla, però contundent! Un bon menú de migdia! Gràcies, Antonella!

    1. Post
      Author
  2. Ara mateix vaig a buscar salsitxes de tofu, que m’encanta poder fer com si mengés normal… però sense fer-ho.

  3. Bon dia Antonella,

    enhorabona pel blog, és fantàstic. Fa uns dies et vaig sentir a Catalunya Ràdio. Vas dir que els penne eren bolígrafs,i em va soprendre, perquè jo sempre havia sentit que penne vol dir plomes, però no plomes d’escriure, sinó d’ocell. És cert que antigament es feien servir les plomes d’ocell per escriure, però quan es parla de penne, la pasta, es refereix a les d’ocell per la seva forma esbiaxada

    1. Post
      Author

      Hola Teresa, moltes gràcies per el comentari.
      En Italià penna vol dir alhora ploma i bolígraf. Que jo sàpiga l’origen del nom penne referent a la pasta ve del pennino (plomí, tremp o sigui això) justament per la forma esbiaixada de la punta que recorda la del pennino. Que es refereix a la ploma d’ocell en si no ho sentit mai. Però tot podria ser! Molts records.

  4. Hola Antonella,

    Avui per dinar hem fet aquesta recepta i t’haig de dir que ens ha agradat molt. La proprera vegada la faré amb la pasta que indiques doncs hem utilitzat Fusilli al torchio i em sembla que no es la més adient.
    Una abraçada i moltes gràcies per el temps que ens dediques amb el teu blogg.

    Lydia

    1. Post
      Author

Respon a Lior Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *