Ingredients

Aquí us deixo un llistat de ingredients basics que faig servir normalment.

Mozzarella

Totes les receptes de pasta al forn criden per mozzarella, provola, fior di latte… El problema de la mozzarella de aquí és que a posar-la al forn simplement desapareix. De, fresques, comestibles ni ha moltes: Galbani, President, La Fuente, però només això, comestibles. Ben lluny del record que tinc jo de la mozzarella.  També trobem el producte importat, mozzarella di bufala, però a un preu prohibitiu. Normalment, per plats de pasta al forn, faig servir la mozzarella Copirineo, que trobeu ja rallada o sencera al banc de xarcuteria. És la que queda millor durant la cocció.

Actualització

Una nova descoberta, la mozzarella catalana! Encara som llunys de la mozzarella a la qual estic acostumada jo, però ara com ara, només gasto aquesta. Entre les que trobo de importació en bossa i les que es produeixen aquí, aquesta les gana totes!

Ricotta

És un formatge semblant al mató com a consistència ma de sabor molt diferent. L’única que he trobat aquí és la ricotta Santa Lucia de Galbani.

Tomàquet

La veritat és que gasto el que fa la sogra. Boníssims. Per qui no té ningú que fa pots de tomàquets naturals i us els regala, aquestes son les marques que gasto en ordre de preferència

  • Passata di pomodoro Mutti, en ampolla.
  • Orlando, tomàquet triturat
  • Cidacos, triturat i sencer

albergínies
alfàbrega
all
alvocat
Aneto
anxoves
api
arròs
bacallà
beixamel
bitxo
bolets
bonítol
botifarra
bròquil
calamar
calamars
calçots
cansalada
cansalada viada amb pebre
carbassa
carbassons
cargols
carn
carn picada
carxofes
castanyes
ceba
cedre
ceps
ceps secs
cervesa
cigrons
cirerols
cloïsses
col
coliflor
crema de llet
croquetes
escamarlans
escarola
espinacs
espàrrecs
faves
feta
figues
flors de carbassó
fonoll
formatge blau
formatge de cabra
fruits secs
fumet de peix
gambes
gorgonzola
llenties
llet
llimona
macarrons
maduixes
mandonguilles
mango
mantega
mascarpone
mató
menta
micuit
mongetes
mongetes tendres
mozzarella
musclos
nou moscada
nous
Nutella
olives
olves
ou
ous
panses
parmesà
passata di pomodoro
pastanaga
patata
patates
paté d'olives
pebrots
pecorino
peix espassa
peres
pernil
pernil salat
pesto
philadelphia
picada
pinyons
pizza
pop
porros
pèsols
ragù
rap
ricotta
rocafort
romaní
rostit
roux
rovellons
ruca
rúcula
safrà
salmó fresc
salmó fumat
salsitxa
scamorza
scampi
sciuésciué
seitons
sobrassada
sucre
sípia
taronja
tomàquet cirerol
tomàquet triturat
tonyina
tonyina fresca
truita
tàperes
tòfona
vieires
vi negre
vodka
xampinyons
xiitake

T'ha agradat? Comparteix-ho!