Contacte

La pasta per als catalans
Navigation
  • Inici
  • Receptes
    • Tipus
      • Al forn
      • Al microones
      • Vegetarianes
      • Tradicionals napolitanes
    • Plats
      • Amanides
      • Plat únic
      • Postres
      • Pizza
    • Ingredients
      • Carn
      • Peix
      • Vegetals
      • Llegums
    • Altres
      • Vídeorecepta
      • Les vostres receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes
  • Search
  • Inici
  • Receptes
    • Tipus
      • Al forn
      • Al microones
      • Vegetarianes
      • Tradicionals napolitanes
    • Plats
      • Amanides
      • Plat únic
      • Postres
      • Pizza
    • Ingredients
      • Carn
      • Peix
      • Vegetals
      • Llegums
    • Altres
      • Vídeorecepta
      • Les vostres receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes
  • Search
Home Un blog reivindicatiu sciuésciué

Arxiu d'etiquetes

Tots els articles amb l'etiqueta “sciuésciué”

Spaghetti amb carbassons fregits

Antonella 1 agost, 2018 Spaghetti, Vegetals, Vegetarianes 2 Comments

Un plat que te gust d’estiu. El secret és l’aigua de cocció dels espaguetis que utilitzarem per saltejar els espaguetis a la paella. Ingredients per a 1 persona 80 g …

Llegiu-ne més
carbassonssciuésciué

Sciué sciué, el concepte

Antonella 26 juliol, 2018 Cursets i xerrades Deixa un comentari

Definim sciué sciué. És una expressió napolitana que vol dir superficialment i indica qualsevol cosa feta sense massa esforç, en manera rapida i simple. He trobat a sciuesciue.it la millor definició, …

Llegiu-ne més
sciuésciué

Espaguetis amb tonyina

Antonella 26 abril, 2018 Bavette, Calamarata, Espaguetis negres, Macarrons, Peix, Penne, Spaghetti, Vermicelli 2 Comments

Una versió més de pasta amb tonyina. Aquesta segon l’estil sciuè sciuè, que en napolità vol dir ràpidament. Per aquelles vegades que ja no tens més idees, estàs cansada, no …

Llegiu-ne més
bonítolsciuésciuétonyina

Pasta amb albergínies rostides

Antonella 9 febrer, 2018 Elicoidali, Macarrons, Mezze maniche, Sedanini, Tortiglioni, Trofie, Vegetals, Vegetarianes, Ziti 2 Comments

Un plat de pasta sciué sciué (napolità per ràpidament) que dedico als alumnes de les classes que fem a l’Escola de Cuina de la Mireia Carbó. Ells saben perquè 😉 …

Llegiu-ne més
albergíniessciuésciué

Espaguetis amb tonyina

Antonella 26 juliol, 2016 Bavette, Cargols de llimona, Cintes de curri, Espaguetis negres, Linguine, Macarrons amb piment vermell, Peix, Spaghetti, Spaghetti alla chitarra, Trofie Deixa un comentari

Un plat molt i molt fàcil (com tots vaya). La versió blanca dels espaguetis amb tonyina clàssics. A més dels espaguetis queda molt bé amb espaguetis negres, linguine, trofie… Ingredients per …

Llegiu-ne més
sciuésciuétonyina

Pasta amb espàrrecs de marge

Antonella 22 abril, 2016 Cintes de curri, Conchiglie, Elicoidali, Fettuccine, Gemelli, Gnocchetti sardi, Macarrons, Macarrons amb piment vermell, Penne rigate, Spaghetti alla chitarra, Vegetals, Vegetarianes 2 Comments

Ara és el temps oi? Se’n troben molts d’espàrrecs caminant per el camp. Aquests me’ls va portar il bambino després d’una caminada per el bosc amb uns amics. El plat …

Llegiu-ne més
espàrrecssciuésciué

El poder d’un carbassó ratllat

Antonella 4 desembre, 2015 Vegetals, Vegetarianes 2 Comments

La senyora Anita que ven al mercat només productes de temporada del seu hort, encara té carbassons. Petits, boníssims. Tan bons que es poden menjar casi crus, ratllats a la …

Llegiu-ne més
carbassonssciuésciué

Gnocchetti sardi amb espinacs i cansalada

Antonella 29 gener, 2015 Cargols de llimona, Cintes de curri, Farfalle, Gnocchetti sardi, Gnocchi, Gnocchi de patates, Macarrons, Trofie, Vegetals 2 Comments

El dijous passat a la secció La pasta per als catalans de El primer cafè, el programa del matí de Ràdio Arenys (que per cert podeu escoltar també a Ràdio …

Llegiu-ne més
cansalada viada amb pebreespinacssciuésciué

Pappardelle amb salsa tartufata

Antonella 14 novembre, 2014 Pappardelle, Tagliatelle, Vegetals 3 Comments

Avui acaba el període d’expedició llicència per la recol·lecció i el comerç de tòfona fresca a Catalunya. I d’aquí a dos dies acaba la 84ª Fira internacional de la Tòfona …

Llegiu-ne més
sciuésciuétòfona

Gnocchetti a l’Ermengol Amill

Antonella 21 febrer, 2014 Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Gnocchi, Pappardelle, Salses, Tagliatelle 7 Comments

L’estiu passat vaig llegir Lliures o morts, del David de Montserrat i del Jaume Clotet. De fet el llibre el vaig comprar al maig, quan vaig conèixer els autors a …

Llegiu-ne més
formatge de cabraolivessciuésciué

Espaguetis amb “pomodorini del piennolo”

Antonella 19 novembre, 2013 Espaguetis negres, Plats napolitans tradicionals, Spaghetti, Vegetals, Vegetarianes, Vídeorecepta 2 Comments

Aquesta setmana estic a Itàlia i avui el meu pare m’ha preparat el seu plat estrella: espaguetis amb tomàquets del piennolo. Són tomàquets per penjar (d’aquí el nom) propis de …

Llegiu-ne més
sciuésciuétomàquet cirerol

Espaguetis amb carbassó i menta #vídeorecepta

Antonella 12 juliol, 2013 Bucatini, Spaghetti, Spaghetti alla chitarra, Vegetals, Vegetarianes, Vídeorecepta 3 Comments

Des de quan Instagram ha tret la nova funció de vídeos estic provant a gravar les receptes més rapides. No sempre surten bé, s’ha de millorar però de moment vaig …

Llegiu-ne més
carbassonsmentasciuésciué
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • →

EXHAURITS!


Ingredients

albergínies anxoves bacallà beixamel bolets bonítol botifarra bròquil calamar cansalada viada amb pebre carbassa carbassons carn carxofes ceba ceps cloïsses coliflor crema de llet espàrrecs flors de carbassó gambes llimona mató mozzarella musclos olives ous parmesà pastanaga patata pebrots pernil pinyons pèsols ricotta safrà salmó fumat salsitxa sciuésciué sobrassada sípia tonyina tàperes xampinyons

La pasta per als catalans

Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d'una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Més sobre mi

El llibre de La pasta per als catalans

Compreu La pasta per als catalans a Amazon

Millor blog gastronòmic 2012

  • Inici
  • Receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes

© La pasta per als catalans, 2014

Qui sóc?

Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d'una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Més sobre mi

Toggle the Widgetbar
Es veu que aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Si no hi esteu d’acord podeu desactivar aquesta funció. ConfiguracióD'acord
Política de cookie

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Sempre activat
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
DESA I ACCEPTA