Pasta amb albergínies rostides

AntonellaElicoidali, Macarrons, Mezze maniche, Sedanini, Tortiglioni, Trofie, Vegetals, Vegetarianes, Ziti 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Un plat de pasta sciué sciué (napolità per ràpidament) que dedico als alumnes de les classes que fem a l’Escola de Cuina de la Mireia Carbó. Ells saben perquè 😉

Sciué sciué el concepte. M’agrada. No trobo un equivalent en italià que vulgui dir “una cosa feta ràpidament” amb la mateixa connotació.

És un plat d’aprofitament, doncs primer haurem fet les albergínies rostides, per fer bruschette, sobre pa torrat com entrants, o per afegir-les a l’amanida de fulles o de pasta, o per fer una torre amb tomàquets i mozzarella i pesto, o per acompanyar una carn a la brasa.

Una vegada acabades no llencem l’oli, mai. Es pot guardar en un potet a la nevera per dies.

Ingredients:

  • pasta curta, en la foto mezzanelli
  • resta d’albergínies rostides
  • 3-4 tomàquets xerri (preferiblement pera) per persona. Els tomàquets per penjar també fan la seva feina.
  • all
  • alfàbrega
  • pa ratllat (opcional)

Preparació

Poseu l’aigua a bullir que la salsa es fa en un moment mentre la pasta cou.
Talleu els tomàquets.


En una paella ampla on després hi haureu d’abocar la pasta, escalfeu l’oli de les albergínies (i si en queden unes quantes també i millor). Penseu que aquest oli estarà aromatitzat de orenga, all, el rostit de les albergínies, porta bitxo…
Quant oli? Bastant. Penseu que és l’únic condiment d’aquesta salsa doncs si amb el que sobra no en teniu prou, n’haureu d’afegir una mica.
Poseu-hi un gra d’all sencer i pelat. Abans que s’enrosseixi afegiu-hi els tomàquets i després que s’hagin pansit per uns minuts aixafeu-los amb la forquilla.


Afegiu l’alfàbrega, apagueu el foc i tapeu la paella.
Quan la pasta estigui feta, torneu a encendre el foc a la paella, escorreu la pasta, aboqueu-la a la paella, afegiu-hi un parell de cullerades de pa ratllat i saltegeu amb la flama ben forta per un minut.
Emplateu-ho et voilà. Temps per fer aquesta pasta 15-20 minuts.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

  1. Oh, quina bona pinta. Com a membre d’honor de la germandat de la santa albergínia, et puc garantir que aquesta recepta s’ha de provar!

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *