Contacte

La pasta per als catalans
Navigation
  • Inici
  • Receptes
    • Tipus
      • Al forn
      • Al microones
      • Vegetarianes
      • Tradicionals napolitanes
    • Plats
      • Amanides
      • Plat únic
      • Postres
      • Pizza
    • Ingredients
      • Carn
      • Peix
      • Vegetals
      • Llegums
    • Altres
      • Vídeorecepta
      • Les vostres receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes
  • Search
  • Inici
  • Receptes
    • Tipus
      • Al forn
      • Al microones
      • Vegetarianes
      • Tradicionals napolitanes
    • Plats
      • Amanides
      • Plat únic
      • Postres
      • Pizza
    • Ingredients
      • Carn
      • Peix
      • Vegetals
      • Llegums
    • Altres
      • Vídeorecepta
      • Les vostres receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes
  • Search
Home Un blog reivindicatiu Receptes Plats napolitans tradicionals

Arxiu de categoria

Tots els articles de la categoria “Plats napolitans tradicionals”

Sorbet o granissat de llimona

Antonella 7 agost, 2020 Plats napolitans tradicionals, Postres Deixa un comentari

Refrescant i boníssim. L’heu de tastar. Que quedi com un sorbet o un granissat depèn de si teniu Termomix o un trasto semblant. Si el teniu, sorbet, si no, granissat. …

Llegiu-ne més
llimona

Tortino de carxofes

Antonella 22 març, 2020 Plats napolitans tradicionals, Vegetals, Vegetarianes 2 Comments

El tortino de carxofes és un plat que fa ma mare, encara que no sigui pasta us deixo la recepta. En temps de corona virus i de preparar dinar i …

Llegiu-ne més
carxofes

Pasta e patate a crudo

Antonella 16 juliol, 2018 Elicoidali, Macarrons, Mezze maniche, Penne, Penne rigate, Plats napolitans tradicionals, Vegetals, Vegetarianes Deixa un comentari

O sigui pasta amb patates tot cuit alhora. Un plat molt poc equilibrat, però fa molt estiu. La pasta amb patates és un plat clàssic de la cuina (pobra) napolitana. …

Llegiu-ne més
patatapatates

Cuina napolitana a l’Escola de cuina Mireia Carbó

Antonella 10 octubre, 2016 Cursets i xerrades, Plats napolitans tradicionals 3 Comments

Una vegada al mes em trobeu a l’Escola de cuina de la Mireia Carbó per preparar plats napolitans. La meva amistat amb la Mireia ve de lluny… sabeu que la …

Llegiu-ne més

Limoncello i que fer amb les llimones que sobren

Antonella 13 maig, 2016 Plats napolitans tradicionals, Postres, Vegetals, Vegetarianes 16 Comments

Ja està fet el limoncello per aquest any. Ara a reposar uns mesos i per el final de l’estiu estará al punt. Ens toca acabar el de l’any passat. Fer …

Llegiu-ne més
llimona

Sartù di riso

Antonella 1 octubre, 2014 Al forn, Plats napolitans tradicionals 5 Comments

Avui no parlem de pasta, parlem d’arròs i precisament d’un plat tradicional, molt tradicional, napolità, el Sartù di riso. Seria la recepta d’intercanvi que us hauria hagut d’explicar aquest diumenge …

Llegiu-ne més
arròs

Sua Maestà il Casatiello, o sigui la mona napolitana – Recepta d’autor

Antonella 18 abril, 2014 Les vostres receptes, Plats napolitans tradicionals 1 Comment

  La cuina napolitana tradicional és plena de Ses Majestats… ja vam parlar de Sa Altesa Reial la Parmigiana i avui per les festes de Pasqua arriba Sua Maestà il …

Llegiu-ne més

Espaguetis amb “pomodorini del piennolo”

Antonella 19 novembre, 2013 Espaguetis negres, Plats napolitans tradicionals, Spaghetti, Vegetals, Vegetarianes, Vídeorecepta 2 Comments

Aquesta setmana estic a Itàlia i avui el meu pare m’ha preparat el seu plat estrella: espaguetis amb tomàquets del piennolo. Són tomàquets per penjar (d’aquí el nom) propis de …

Llegiu-ne més
sciuésciuétomàquet cirerol

Lasanya napolitana de Carnestoltes

Antonella 24 febrer, 2013 Al forn, Lasanya, Plats napolitans tradicionals 4 Comments

Aquesta és la recepta de la lasanya tradicional napolitana, típica típica de Carnestoltes. També es prepara i es menja durant l’any, de diumenge o en dies de festa (encara que …

Llegiu-ne més
carnragùricotta

Sa Altesa Reial la Parmigiana di melanzane

Antonella 4 agost, 2012 Plats napolitans tradicionals, Receptes, Vegetals, Vegetarianes 40 Comments

Senyores i senyors, la única, la immillorable, Sa Altesa Reial la Parmigiana di melanzane. Eh que no serveix cap introducció més? No és un plat de pasta però sou molts …

Llegiu-ne més
albergíniesmozzarella

Menú per a un convidat

Antonella 6 juliol, 2012 Plats napolitans tradicionals, Postres, Vegetals 12 Comments

Un convidat per dinar que va escollir el primer plat al bloc, Rotlles de albergínies amb espaguetis. I com era un dia entre setmana, un segon plat poc treballat amanida caprese …

Llegiu-ne més
albergíniescarbassonsmozzarella

Spaghetti alla puttanesca a la Cuina de Carbó

Antonella 6 juny, 2012 Mitjans, Penne, Plats napolitans tradicionals, Salses, Spaghetti, Vermicelli 4 Comments

Ahir vaig tornar a COMRàdio, al programa de la Mireia Carbó. Vam parlar de salses per a pasta tradicionals, de les que pot ser us sonen: carbonara, amatriciana, bolonyesa, ragù …

Llegiu-ne més
cirerolstàperes
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • →

Útims exemplars del llibre a la venda a un preu especial


Envia'm un correu i te'l faig arribar a casa!

Classes de cuina

Vols que t’ensenyi a cuinar com ho fem a casa meva? Busca les classes de Cuina napolitana a la web de la Mireia!
Pròxima data: esperem que sigui aviat! 

Ingredients

albergínies anxoves bacallà beixamel bolets bonítol botifarra bròquil calamar cansalada viada amb pebre carbassa carbassons carn carxofes ceba ceps cloïsses coliflor crema de llet espàrrecs flors de carbassó gambes llimona mató mozzarella musclos olives ous parmesà pastanaga patata pebrots pernil pinyons pèsols ricotta safrà salmó fumat salsitxa sciuésciué sobrassada sípia tonyina tàperes xampinyons

La pasta per als catalans

Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d'una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Més sobre mi

El llibre de La pasta per als catalans

Compreu La pasta per als catalans a Amazon

Millor blog gastronòmic 2012

  • Inici
  • Receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes

© La pasta per als catalans, 2014

Qui sóc?

Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d'una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Més sobre mi

Toggle the Widgetbar
Es veu que aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Si no hi esteu d’acord podeu desactivar aquesta funció. ConfiguracióD'acord
Política de cookie

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Sempre activat

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

SAVE & ACCEPT