La pastiera és un pastís de pasta brisa farcida d’una barreja de ricotta, sucre, ous i blat bullit amb llet, coberta amb tires de la mateixa pasta brisa entrellaçades. La …
Taralli napoletani
I Taralli ‘nzogna e pepe (galetes salades fetes amb llard de porc, pebre i ametlles) són els reis del menjar de carrer a Nàpols. Taralli i una cervesa a la …
Sorbet o granissat de llimona
Refrescant i boníssim. L’heu de tastar. Que quedi com un sorbet o un granissat depèn de si teniu Termomix o un trasto semblant. Si el teniu, sorbet, si no, granissat. …
Tortino de carxofes
El tortino de carxofes és un plat que fa ma mare, encara que no sigui pasta us deixo la recepta. En temps de corona virus i de preparar dinar i …
Pasta e patate a crudo
O sigui pasta amb patates tot cuit alhora. Un plat molt poc equilibrat, però fa molt estiu. La pasta amb patates és un plat clàssic de la cuina (pobra) napolitana. …
Cuina napolitana a l’Escola de cuina Mireia Carbó
Una vegada al mes em trobeu a l’Escola de cuina de la Mireia Carbó per preparar plats napolitans. La meva amistat amb la Mireia ve de lluny… sabeu que la …
Limoncello i que fer amb les llimones que sobren
Ja està fet el limoncello per aquest any. Ara a reposar uns mesos i per el final de l’estiu estará al punt. Ens toca acabar el de l’any passat. Fer …
Sartù di riso
Avui no parlem de pasta, parlem d’arròs i precisament d’un plat tradicional, molt tradicional, napolità, el Sartù di riso. Seria la recepta d’intercanvi que us hauria hagut d’explicar aquest diumenge …
Sua Maestà il Casatiello, o sigui la mona napolitana – Recepta d’autor
La cuina napolitana tradicional és plena de Ses Majestats… ja vam parlar de Sa Altesa Reial la Parmigiana i avui per les festes de Pasqua arriba Sua Maestà il …
Espaguetis amb “pomodorini del piennolo”
Aquesta setmana estic a Itàlia i avui el meu pare m’ha preparat el seu plat estrella: espaguetis amb tomàquets del piennolo. Són tomàquets per penjar (d’aquí el nom) propis de …
Lasanya napolitana de Carnestoltes
Aquesta és la recepta de la lasanya tradicional napolitana, típica típica de Carnestoltes. També es prepara i es menja durant l’any, de diumenge o en dies de festa (encara que …
Sa Altesa Reial la Parmigiana di melanzane
Senyores i senyors, la única, la immillorable, Sa Altesa Reial la Parmigiana di melanzane. Eh que no serveix cap introducció més? No és un plat de pasta però sou molts …
- Page 1 of 2
- 1
- 2