Taralli napoletani

Antonella Plats napolitans tradicionals Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

I Taralli ‘nzogna e pepe (galetes salades fetes amb llard de porc, pebre i ametlles) són els reis del menjar de carrer a Nàpols. Taralli i una cervesa a la vora del mar, un clàssic.

La història ens diu que van néixer de la necessitat dels forners napolitans de no malgastar les restes de la massa del pa. Així, a finals del segle XVIII van començar a produir aquestes galetes salades, afegint a la massa llard de porc, pebre i ametlles.

Després de proves i més proves finalment he trobat la recepta quasi perfecta dels taralli.
Dic quasi perquè mai se semblaran al 100% als del forn, però aquesta és la versió més semblant de totes.

Ingredients (amb aquestes dosis sortiran 13/14 taralli)

Per el lievitino (petit llevat? no se com es diu en català, no és la massa mare)

  • 70 g d’aigua tèbia
  • 60 g de farina de força
  • 6 g de llevat fresc (1/4 del que trobeu al súper)
  • mitja cullereta de sucre

Per la massa

  • Lievitino
  • 270 g de farina
  • 70 g d’aigua
  • 140 g de llard
  • una cullereta de sal
  • 3 culleretes de pebre
  • 100 g d’ametlles torrades + 2 ametlles per tarallo

Preparació

Primer de tot prepareu el lievitino: desfeu el llevat a l’aigua, afegiu la farina i el sucre, barregeu i deixeu reposar per una hora, fins que dobli el seu volum. Quedarà líquid, és normal.

Talleu les ametlles amb ganivet. No les piqueu amb robot perquè quedarien massa farinoses i volem trossos més grossos.

Quan el lievitino hagi pujat de volum, en un bol poseu en aquest ordre, la farina, el llard, l’aigua, sal i pebre, lievitino. Comenceu a amassar, afegiu-hi les ametlles fins a obtenir una massa com aquesta. No cal treballar-ho gaire.

Separeu la massa en boletes de 50 g.

Talleu cada boleta per la meitat i feu-ne uns cilindres d’un 10-12 cm cadascú.

Enrotlleu-los i doneu-li una forma rodona.

Col·loqueu-los en la safata del forn, sobre paper forn. Decoreu cada tarallo amb dos ametlles senceres. Perquè s’enganxin les haureu de mullar.


Deixeu reposar els taralli per un parell d’hores. No pujaran gaire, és normal.

Enforneu-los a 160 g, forn ventilat, per 50 minuts aprox, fins que estaran daurats.

L’ideal és menjar-los com aperitiu, amb una cervesa gelada.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.