Contacte

La pasta per als catalans
Navigation
  • Inici
  • Receptes
    • Tipus
      • Al forn
      • Al microones
      • Vegetarianes
      • Tradicionals napolitanes
    • Plats
      • Amanides
      • Plat únic
      • Postres
      • Pizza
    • Ingredients
      • Carn
      • Peix
      • Vegetals
      • Llegums
    • Altres
      • Vídeorecepta
      • Les vostres receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes
  • Search
  • Inici
  • Receptes
    • Tipus
      • Al forn
      • Al microones
      • Vegetarianes
      • Tradicionals napolitanes
    • Plats
      • Amanides
      • Plat únic
      • Postres
      • Pizza
    • Ingredients
      • Carn
      • Peix
      • Vegetals
      • Llegums
    • Altres
      • Vídeorecepta
      • Les vostres receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes
  • Search
Home Un blog reivindicatiu Formats de pasta

Arxiu de categoria

Tots els articles de la categoria “Formats de pasta”

Trofie

Antonella 31 gener, 2023 Formats de pasta, Trofie Deixa un comentari

Les trofie o trofiette són un tipus de pasta típica de la cuina lígur, de forma allargada i prima, que es creu que provenen de Sori, a la província de …

Llegiu-ne més

Pantacce toscane

Antonella 23 gener, 2022 Formats de pasta Deixa un comentari

Les Pantacce toscane, Fregnacce en el Lazio, Maltagliati en l’Umbria, són uns formats molt semblant. Es tracta de petites tires romboides fetes de farina i aigua, molt probablement una de les pastes …

Llegiu-ne més

Anelletti siciliani

Antonella 18 agost, 2020 Anelletti, Formats de pasta Deixa un comentari

Anelletti o Anelli siciliani, format de pasta típic de la província de Palermo, Sicília que pren el nom de la seva forma. Es fa servir principalment per timbals de pasta …

Llegiu-ne més

Chifferi lisci

Antonella 20 febrer, 2020 Chifferi, Formats de pasta 2 Comments

Tipus de pasta curta en forma de cilindre corbat. Es pronuncia /ˈkifferi/. Probablement el nom ve d’una adaptació de la paraula llombarda chífer, que ve de l’italià chifel, que ve …

Llegiu-ne més

Casarecce

Antonella 27 agost, 2019 Casarecce, Formats de pasta Deixa un comentari

Les casarecce tenen forma d’un pergamí enrotllat. Format originari de Sicília, però també característic d’altres regions del centre-sud. La seva forma peculiar és especialment indicada  per a la majoria de …

Llegiu-ne més

Linguine

Antonella 15 agost, 2018 Formats de pasta, Linguine Deixa un comentari

Les linguine, aquí conegudes també com a tallarines, tenen forma d’espaguetis aixafats; són planes i primes. És un format típic de la Ligúria, la regió de Gènova, per això generalment es …

Llegiu-ne més

Pasta barrejada

Antonella 16 maig, 2018 Formats de pasta, Pasta mista Deixa un comentari

La pasta mista (barrejada) o, com es diu a Nàpols, pasta ammiscata, format típic de la nostra cuina, ja fa temps que es ven com un format en si mateix …

Llegiu-ne més

Paccheri

Antonella 12 febrer, 2018 Formats de pasta, Paccheri, Schiaffoni Deixa un comentari

En napolità, pacchero vol dir bofetada. De fet aquest format de pasta és conegut també amb l’italianissimo Schiaffoni, bofetada en italià. Es diu que el nom li ve del soroll …

Llegiu-ne més

Mafalda corta o mafaldina

Antonella 16 gener, 2017 Formats de pasta, Mafaldine, Tipus de pasta 2 Comments

És una pasta corta i arrissada per les vores. Són originàries de la Itàlia meridional, i en particular de la Campània, la regió de Nàpols, i es diu que se’ls …

Llegiu-ne més

Radiatori

Antonella 1 març, 2016 Formats de pasta, Radiatori 2 Comments

Inspirada en el món de la mecànica i la indústria automobilística, aquesta pasta s’assembla al radiador d’un cotxe. Personalment, no m’agrada gaire. És una pasta sense sentit. No serveixen per …

Llegiu-ne més

Orecchiette

Antonella 28 agost, 2015 Formats de pasta, Orecchiette Deixa un comentari

Originàries de la Pulla, la regió meridional que té Bari com a capital, les orecchiette s’assemblen a unes orelles (orecchie en italià) petites, i d’aquí els ve el nom. Tenen …

Llegiu-ne més

Eliche o fusilli

Antonella 3 juny, 2015 Formats de pasta Deixa un comentari

Per al mateix format de pasta tenim dos noms: eliche o fusilli, segons el fabricant. Aquí crec que li dieu espirals. El correcte seria eliche, perquè els fusilli són una …

Llegiu-ne més
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • →

EXHAURITS!


Ingredients

albergínies anxoves bacallà beixamel bolets bonítol botifarra bròquil calamar cansalada viada amb pebre carbassa carbassons carn carxofes ceba ceps cloïsses coliflor crema de llet espàrrecs flors de carbassó gambes llimona mató mozzarella musclos olives ous parmesà pastanaga patata pebrots pernil pinyons pèsols ricotta safrà salmó fumat salsitxa sciuésciué sobrassada sípia tonyina tàperes xampinyons

La pasta per als catalans

Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d'una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Més sobre mi

El llibre de La pasta per als catalans

Compreu La pasta per als catalans a Amazon

Millor blog gastronòmic 2012

  • Inici
  • Receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes

© La pasta per als catalans, 2014

Qui sóc?

Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d'una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Més sobre mi

Toggle the Widgetbar
Es veu que aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Si no hi esteu d’acord podeu desactivar aquesta funció. ConfiguracióD'acord
Política de cookie

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Sempre activat
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
DESA I ACCEPTA