Contacte

Instagram
La pasta per als catalans
Navigation
  • Inici
  • Receptes
    • Tipus
      • Al forn
      • Al microones
      • Vegetarianes
      • Tradicionals napolitanes
    • Plats
      • Amanides
      • Plat únic
      • Postres
      • Pizza
    • Ingredients
      • Carn
      • Peix
      • Vegetals
      • Llegums
    • Altres
      • Vídeorecepta
      • Les vostres receptes
  • Formats de pasta
  • Els llibres
  • Mitjans
  • Classes
  • Vas a Nàpols?
  • Search
  • Inici
  • Receptes
    • Tipus
      • Al forn
      • Al microones
      • Vegetarianes
      • Tradicionals napolitanes
    • Plats
      • Amanides
      • Plat únic
      • Postres
      • Pizza
    • Ingredients
      • Carn
      • Peix
      • Vegetals
      • Llegums
    • Altres
      • Vídeorecepta
      • Les vostres receptes
  • Formats de pasta
  • Els llibres
  • Mitjans
  • Classes
  • Vas a Nàpols?
  • Search
Home Entrades Formats de pasta

Arxiu de categoria

Tots els articles de la categoria “Formats de pasta”

Mezzanelli tagliati lisci

Antonella 1 agost, 2012Formats de pasta, Mezzanelli Deixa un comentari

Mezzanelli tagliati lisci @pastadimartino. El format original és llarg, com uns espaguetis i es trenquen a mà abans de coure’ls. Aquesta és la versió ja “trencada”. Format típic de la …

Llegiu-ne més

Gnocchetti sardi

Antonella 1 juliol, 2012Formats de pasta, Gnocchetti sardi Deixa un comentari

Com ens diu el nom, és un format de pasta típic de Sardenya. En sard s’anomenen malloreddus. Són uns petits nyoquis amb ratlles que mantenen molt bé la salsa. Segons …

Llegiu-ne més

Sedanini

Antonella 1 abril, 2012Formats de pasta, Sedanini Deixa un comentari

I sedanini, que traduït literalment vol dir petits apis, van molt bé en la preparació de plats caldosos o amb condiments de tomàquets lleugers. També es poden fer servir amb …

Llegiu-ne més

Lasagna riccia

Antonella 25 febrer, 2012Formats de pasta, Lasanya Deixa un comentari

En català seria lasanya arrissada i és la variat seca de la lasanya seca que tots coneixeu. Se’n troba de més o menys ampla i la caracteristíca d’aquest format sec …

Llegiu-ne més

Penne

Antonella 25 gener, 2012Formats de pasta, Penne, Penne rigate Deixa un comentari

Origináries de la Campània, la regió de Nàpols, formen part de les pastes seques curtes amb tall oblic. N’hi ha moltes varietas, amb ratlles (penne rigate), llises (penne lisce), petites …

Llegiu-ne més

Calamarata

Antonella 24 desembre, 2011Calamarata, Formats de pasta Deixa un comentari

Aquest tipus de pasta té la mateixa forma d’un calamar tallat a anells. Per salses de peix on la gràcia és que a primera vista no es distingueix el calamar de …

Llegiu-ne més

Lumaconi o galets

Antonella 24 novembre, 2011Conchiglioni, Formats de pasta, Galets, Lumaconi 2 Comments

Aquesta pasta a Itàlia es diu lumaconi perquè s’assemblen a la closca d’un cargol, lumaca en italià. Abans de vindre a viure aquí, mai no els havia tastat amb caldo. …

Llegiu-ne més

Tubetti

Antonella 14 octubre, 2011Formats de pasta, Tubetti Deixa un comentari

Tubetti o sigui petits tubs. Ni ha de diferents mides: tubettini, tubettoni, amb ratlles o sense. Acompanyen generalment un plat una mica caldós, minestres de verdures o de llegums. Click aquí …

Llegiu-ne més

Maltagliati

Antonella 12 octubre, 2011Formats de pasta, Maltagliati Deixa un comentari

Els maltagliati són un tipus de pasta reconeguda com un producte típic de la regió d’Emília-Romanya i Umbria. Quan es fan tagliatelle, la massa s’enrotlla i es talla en tires …

Llegiu-ne més
  • Page 3 of 3
  • ←
  • 1
  • 2
  • 3

PASTA PER A TOTHOM!

Compra'l fent clic a la imatge i entre tots portarem la pasta a tothom!


EXHAURITS!


Ingredients

albergínies anxoves bacallà beixamel bolets bonítol botifarra bròquil calamar cansalada viada amb pebre carbassa carbassons carn carxofes ceba ceps cloïsses coliflor crema de llet espàrrecs flors de carbassó gambes llimona mató mozzarella musclos olives ous parmesà pastanaga patata pebrots pernil pinyons pèsols ricotta safrà salmó fumat salsitxa sciuésciué sobrassada sípia tonyina tàperes xampinyons

La pasta per als catalans

Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d'una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Més sobre mi

El llibre de La pasta per als catalans

Compreu La pasta per als catalans a Amazon

Millor blog gastronòmic 2012

  • Assign a Menu
Instagram

© La pasta per als catalans, 2014

Qui sóc?

Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d'una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Més sobre mi

Toggle the Widgetbar
Es veu que aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Si no hi esteu d’acord podeu desactivar aquesta funció. ConfiguracióD'acord
Política de cookie

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Sempre activat
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
DESA I ACCEPTA