Contacte

La pasta per als catalans
Navigation
  • Inici
  • Receptes
    • Tipus
      • Al forn
      • Al microones
      • Vegetarianes
      • Tradicionals napolitanes
    • Plats
      • Amanides
      • Plat únic
      • Postres
      • Pizza
    • Ingredients
      • Carn
      • Peix
      • Vegetals
      • Llegums
    • Altres
      • Vídeorecepta
      • Les vostres receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes
  • Search
  • Inici
  • Receptes
    • Tipus
      • Al forn
      • Al microones
      • Vegetarianes
      • Tradicionals napolitanes
    • Plats
      • Amanides
      • Plat únic
      • Postres
      • Pizza
    • Ingredients
      • Carn
      • Peix
      • Vegetals
      • Llegums
    • Altres
      • Vídeorecepta
      • Les vostres receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes
  • Search
Home Un blog reivindicatiu Formats de pasta

Arxiu de categoria

Tots els articles de la categoria “Formats de pasta”

Stelline

Antonella 1 març, 2015 Formats de pasta Deixa un comentari

Estrelletes per la sopa.

Farfalle

Antonella 28 agost, 2014 Farfalle, Formats de pasta Deixa un comentari

Originària de la Llombardia (la regió de Milà) i de l’Emília-Romanya (la de Bolonya), aquesta pasta es diu així perquè té una forma que recorda una papallona (en italià, farfalla). …

Llegiu-ne més

Farfalline

Antonella 27 agost, 2014 Formats de pasta Deixa un comentari

Petites papallones. Per el caldo. I res més.

Rigatoni

Antonella 3 juny, 2014 Formats de pasta Deixa un comentari

És una pasta curta amb ratlles i amb tall dret amb un diametre més ample respecte als elicoidali. Es recomanen per a salses de carn, bolets, tomàquets i verdures. Una …

Llegiu-ne més

Pappardelle

Antonella 7 març, 2014 Formats de pasta, Pappardelle Deixa un comentari

Semblants a una tallarina, la pappardella és una pasta llarga de secció plana molt ampla. Les pappardelle amb ceps són tot un clàssic. Resulten especialment recomanades per a salses cremoses, amb …

Llegiu-ne més

Lumachine

Antonella 1 març, 2014 Formats de pasta, Lumachine Deixa un comentari

Petits cargols. Uns mini-mini galets. Per sopes o receptes amb llegums.

Tagliatelle

Antonella 28 agost, 2013 Formats de pasta, Tagliatelle Deixa un comentari

Les tagliatelle són unes pappardelle més estretes i assecades en forma de niu. Són originàries de l’Itàlia septentrional, sobretot de l’Emília-Romanya, la regió de Bolonya. Precisament, un plat molt conegut són les …

Llegiu-ne més

Fusilli corti col buco

Antonella 3 juny, 2013 Formats de pasta Deixa un comentari

I fusi, en italià «agulles de teixir», donen nom a aquest format de pasta. Per preparar els fusilli s’havia de enrotllar molt ràpidament un espagueti foradat al voltant d’una agulla …

Llegiu-ne més

Cannolicchi rigati

Antonella 13 febrer, 2013 Formats de pasta Deixa un comentari

Els cannolicchi en italià són les navalles. Aquest format és més petits dels tortiglioni i les ratlles van rectes com en els rigatoni. Bons per el forn o amb salses riques.

Tortiglioni o elicoidali

Antonella 12 febrer, 2013 Elicoidali, Formats de pasta, Tortiglioni Deixa un comentari

Aquest format de pasta canvia de nom segons el fabricant. És semblant a un rigatone, però amb un diàmetre més petit, i les ratlles no són rectes, fan una mica …

Llegiu-ne més

Mezzanelli tagliati lisci

Antonella 1 agost, 2012 Formats de pasta, Mezzanelli Deixa un comentari

Mezzanelli tagliati lisci @pastadimartino. El format original és llarg, com uns espaguetis i es trenquen a mà abans de coure’ls. Aquesta és la versió ja “trencada”. Format típic de la …

Llegiu-ne més

Gnocchetti sardi

Antonella 1 juliol, 2012 Formats de pasta, Gnocchetti sardi Deixa un comentari

Com ens diu el nom, és un format de pasta típic de Sardenya. En sard s’anomenen malloreddus. Són uns petits nyoquis amb ratlles que mantenen molt bé la salsa. Segons …

Llegiu-ne més
  • Page 2 of 3
  • ←
  • 1
  • 2
  • 3
  • →

EXHAURITS!


Ingredients

albergínies anxoves bacallà beixamel bolets bonítol botifarra bròquil calamar cansalada viada amb pebre carbassa carbassons carn carxofes ceba ceps cloïsses coliflor crema de llet espàrrecs flors de carbassó gambes llimona mató mozzarella musclos olives ous parmesà pastanaga patata pebrots pernil pinyons pèsols ricotta safrà salmó fumat salsitxa sciuésciué sobrassada sípia tonyina tàperes xampinyons

La pasta per als catalans

Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d'una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Més sobre mi

El llibre de La pasta per als catalans

Compreu La pasta per als catalans a Amazon

Millor blog gastronòmic 2012

  • Inici
  • Receptes
  • Formats de pasta
  • Botigues i restaurants
  • El llibre
  • Mitjans
  • Classes

© La pasta per als catalans, 2014

Qui sóc?

Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d'una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Més sobre mi

Toggle the Widgetbar
Es veu que aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Si no hi esteu d’acord podeu desactivar aquesta funció. ConfiguracióD'acord
Política de cookie

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Sempre activat
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
DESA I ACCEPTA