Una pasta molt fàcil de fer i molt de tardor. Els bolets poden ser frescos, congelats o de pot, com els tenia jo. Ingredients per 4 persones 350 g de …
Pasta amb carbassa cremosa
A partir d’ara i fins a finals de novembre, només carbassa! D’aquesta recepta ni ha un altra versió, molt semblant, amb ceba en lloc d’all, amb la carbassa cuita amb …
Spaghetti con le cozze
En realitat vaig fer linguine, que m’agraden més. En l’altra versió hi havia tomàquet pelat, aquí fem servir tomàquets xerri, millor si són tomàquets per penjar, són més gustosos i …
Pasta amb carbassons i Philadelphia
Com totes les pastes cremoses, queda especialment bé amb fusilli, que atrapen perfectament la salsa entre les seves espirals. Ingredients (per a 4 persones) 320 g de pasta (espaguetis, penne …
Pasta amb pèsols a l’estil napolità
Hi ha la versió clàssica d’aquesta recepta, sense ou, que prefereixo fer quan tinc pèsols fresc, i després aquesta, que faig quan tinc els pesòls congelats. Ingredients (per a 4 …
Pasta amb albergínia escalivada i botifarra
El formatge si pot ser pecorino, millor. Brutal, si em permeteu. Ingredients (per a 4 persones) 400 g de pasta (tortiglioni, penne o fusilli) 2 albergínies mitjanes 2 botifarres 1 …
Pappardelle amb ragú blanc
Ingredients 400 g de pappardelle 500 g de carn picada (porc i vedella) 400 ml aproximadament de brou de carn Oli d’oliva verge extra 1 pastanaga 1 tros d’api 1 …
Lasagna pasticciata
Aquesta lasanya, potser la que es coneix més, a casa meva li diuen lasanya pasticciata, perquè es “pasticcia”, es barreja, la salsa amb la beixamel (el gran enemic del meu …
Gnocchetti amb patates i musclos
La pasta amb patates i musclos és un primer plat cremós, una combinació de terra i mar típica de la cuina siciliana i de la tradició del sud d’Itàlia Ingredients …
Gnocchi alla Sorrentina
L’altre dia he publicat un vídeo a Instagram que us està agradant molt! Doncs la recepta amb les dosis aquí: Per els gnocchi La proporció és, més o menys, 150/200 …
Spaghetti amb carbassons, pastanagues i pèsols
No és que sigui una recepta per si sola, és lo que tenia a la nevera aquell dia. Una mena de repte: que tinc i que en fem? A més, …
Trofie
Les trofie o trofiette són un tipus de pasta típica de la cuina lígur, de forma allargada i prima, que es creu que provenen de Sori, a la província de …












