Spaghetti con le cozze

AntonellaLinguine, Peix

Compartir aquesta entrada

En realitat vaig fer linguine, que m’agraden més. En l’altra versió hi havia tomàquet pelat, aquí fem servir tomàquets xerri, millor si són tomàquets per penjar, són més gustosos i tenen més suc.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 400 g de linguine
  • 1 kg de musclos frescos
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva verge extra
  • Bitxo al gust
  • Julivert fresc picat
  • Sal (només si cal)

Preparació.

Neteja bé els musclos, traient-ne les barbes i rascant la closca sota l’aixeta.

En una cassola gran, posa-hi un bon raig d’oli i els grans d’all sencers i el bitxo. Deixa’ls enrossir uns segons.
Afegeix-hi els musclos. Tapa la cassola i deixa coure a foc fort fins que els musclos s’obrin (uns 5 minuts). Retira els que no s’hagin obert i reserva’ls.
Cola el suc de cocció i guarda’l. Si vols, treu la closca a una part dels musclos o a tots.
Cou les linguine en aigua sense sal fins que siguin al dente. Abans d’escórrer-les, reserva una mica d’aigua de cocció.
Passa la pasta a la cassola amb els musclos i el seu suc colat. Salta-ho tot junt uns minuts, afegint una mica d’aigua de la pasta si cal perquè quedi més melós. Tasta i si fa falta sal n’afegeixes. Normalment no cal

Afegeix-hi julivert picat abans de servir.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!