En realitat vaig fer linguine, que m’agraden més. En l’altra versió hi havia tomàquet pelat, aquí fem servir tomàquets xerri, millor si són tomàquets per penjar, són més gustosos i tenen més suc.
Ingredients (per a 4 persones)
- 400 g de linguine
- 1 kg de musclos frescos
- 2 grans d’all
- Oli d’oliva verge extra
- Bitxo al gust
- Julivert fresc picat
- Sal (només si cal)
Preparació.
Neteja bé els musclos, traient-ne les barbes i rascant la closca sota l’aixeta.
En una cassola gran, posa-hi un bon raig d’oli i els grans d’all sencers i el bitxo. Deixa’ls enrossir uns segons.
Afegeix-hi els musclos. Tapa la cassola i deixa coure a foc fort fins que els musclos s’obrin (uns 5 minuts). Retira els que no s’hagin obert i reserva’ls.
Cola el suc de cocció i guarda’l. Si vols, treu la closca a una part dels musclos o a tots.
Cou les linguine en aigua sense sal fins que siguin al dente. Abans d’escórrer-les, reserva una mica d’aigua de cocció.
Passa la pasta a la cassola amb els musclos i el seu suc colat. Salta-ho tot junt uns minuts, afegint una mica d’aigua de la pasta si cal perquè quedi més melós. Tasta i si fa falta sal n’afegeixes. Normalment no cal
Afegeix-hi julivert picat abans de servir.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!

