Pasta amb carbassa cremosa

AntonellaCasarecce, Farfalle, Fusilli, Gnocchetti sardi, Pappardelle, Tagliatelle, Vegetals, Vegetarianes

Compartir aquesta entrada

A partir d’ara i fins a finals de novembre, només carbassa! D’aquesta recepta ni ha un altra versió, molt semblant, amb ceba en lloc d’all, amb la carbassa cuita amb una mica d’aigua en lloc de la fregidora… petites diferències que canvien però el resultat.

Com a format de pasta aquí també podeu fer servir fusilli, pappardelle, tagliatelle, farfalle, casarecce. I com a formatge ricotta, mató, mascarpone o Philadelphia. La textura serà sempre igual, el gust varierà una mica.

 Ingredients (per a 4 persones)

  • 320 g de pasta
  • 300 g de carbassa pelada i tallada a trossos
  • 2 cullerades g de formatge cremós
  • bitxo al gust
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre negre al gust
  • Formatge parmesà ratllat (opcional)

Preparació

Preescalfa la fregidora d’aire a 180 °C. Posa-hi la carbassa tallada a trossos, ruixa-la amb una mica d’oli d’oliva i sal, i cuina-la durant uns 15-20 minuts, fins que sigui tendra i lleugerament daurada.

Mentrestant, posa a bullir una olla amb aigua i sal per coure la pasta.

Pelaels alls. Sofregeix-los amb el bitxo en una paella amb una mica d’oli fins que quedin daurats.

Tritura la carbassa amb el minipimer fins a obtenir un puré fi. Afegeix-lo a la paella amb i l’all. Incorpora el formatge i una mica d’aigua i remena a foc suau fins que el formatge es fongui i la salsa quedi cremosa. Si queda massa espessa, afegeix-hi una mica d’aigua de la cocció de la pasta.

Cou la pasta segons les instruccions del paquet. Escorre-la i barreja-la amb la salsa de carbassa i formatge

Salpebra al gust i serveix amb parmesà ratllat per sobre, si vols.

T'ha agradat? Comparteix-ho!