Zuppa di pomodoro

AntonellaVegetals, Vegetarianes

Compartir aquesta entrada

Ideal per gastar tomàquets massa madurs que queden a la nevera. Es pot menjar tal qual amb una mica de pa torrat o es pot fer servir per coure-hi un risotto al pomodoro o una pastina.

Ingredients 

  • 1 branca d’api
  • 1 ceba grossa
  • 2 o 3 pastanagues
  • 6-8 tomàquets madurs
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal al gust
  • Aigua (la necessària per cobrir)
  • Pa torrat (opcional)

Preparació

Renta i talla l’api, la ceba i la pastanaga a trossos petits. Posa’ls en una cassola amb abundant oli d’oliva i deixa’ls coure a foc suau fins que quedin tous i lleugerament daurats.
Afegeix-hi els tomàquets madurs tallats a trossos, remena uns minuts i cobreix amb aigua.
Deixa coure a foc mitjà durant uns 30 minuts, fins que els tomàquets s’hagin desfet i les verdures siguin ben tendres.
Passa la sopa pel passapuré per obtenir una textura suau. Ajusta de sal al gust.
Serveix-la tèbia, sola o amb pa torrat
 

T'ha agradat? Comparteix-ho!