Molt de tardor i boníssim. Ahir a la nit em van sobrar unes castanyes torrades que hi he posat per sobre i han quedat la mare de bé.
Ingredients (per a 4 persones):
- 300 g d’arròs
- 300 g de carbassa pelada i tallada a daus
- 200 g de botifarra
- 1 ceba petita
- 1 litre de brou vegetal
- 1/2 got de vi blanc
- 40 g de formatge parmesà ratllat
- 40 g de mantega
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre negre
El brou l’he fet en un moment amb l’olla a pressió amb una mica d’api, una pastanaga i una ceba.
Si el tens ja fet, escalfa’l i mantén-lo calent durant tota la cocció.
Cou la carbassa amb un raig d’oli i una mica d’aigua fins que sigui tova, reserva-la i aixafa-la amb una forquilla.
En la mateixa paella, cou la botifarra esmicolada fins que estigui daurada i reserva-la.
En una cassola ampla, posa-hi mantega i sofregeix la ceba picada fina fins que sigui transparent.
Afegeix l’arròs i remena un parell de minuts.
Afegeix ara el vi blanc i deixa que s’evapori l’alcohol.
Comença a afegir el brou, un cullerot cada vegada, remenant sovint i esperant que l’arròs absorbeixi el líquid abans d’afegir-ne més.
A mitja cocció afegeix la carbassa i la botifarra i continua fins que l’arròs sigui al punt.
Apaga el foc, afegeix la mantega i el parmesà, rectifica de sal i pebre, i remena amb energia perquè quedi cremós.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!

