Pasta amb pèsols a l’estil napolità

AntonellaLlegums, Tubetti

Compartir aquesta entrada

Hi ha la versió clàssica d’aquesta recepta, sense ou, que prefereixo fer quan tinc pèsols fresc, i després aquesta, que faig quan tinc els pesòls congelats.

Ingredients (per a 4 persones)

  •  300 g de pasta curta
  • 300 g de pèsols (frescos o congelats)
  • 1 ceba petita
  •  100 g de cansalada viada
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre negre al gust
  • Formatge parmesà ratllat
  • 2 ous

Preparació

Pica la ceba i posa-la en una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva. Sofregeix-la a foc suau fins que quedi transparent.
Si vols, afegeix-hi el pernil dolç o la pancetta i deixa-ho daurar uns minuts.
Incorpora-hi els pèsols i barreja bé. Afegeix-hi aigua calenta, tapa la cassola i deixa coure uns 15 minuts, fins que els pèsols siguin tendres.
Afegeix-hi la pasta i sal  al gust. Si durant la cocció de la pasta queda massa sec, pots afegir-hi una mica més d’aigua. Com si fos un risotto.
Al final apaga el foc i  afegeix els ous batuts amb parmesà ratllat. Remena-ho i cap al plat. Una mica de pebre i buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!