Pasta amb pèsols

Antonella Llegums, Pistons, Spaghetti, Tubetti 10 Comments

Compartir aquesta entrada

Quin estació millor que la primavera per una boníssima pasta amb pèsols? És un plat molt simple, ràpid de preparar que agradarà a tothom, grans i petits. Aprofitarem dels pèsols que trobarem al mercat però també la podreu preparar a l’Hivern amb pèsols congelats. Per aquesta recepta necessitem un format de pasta que a Itàlia dèiem tubetti o tubettoni. En principi qualsevol mida de aquesta pasta se adapta bé a la recepta. També podeu fer servir spaghetti trencats.

Per cert, a Caldes d’Estrac estan de pesolada fins al 22 d’abril. Encara esteu a temps per tastar la Perla verda del Maresme!

Ingredients per a 4 persones

  • 250 gr. de tubetti
  • 300 gr. de pèsols
  • ½ ceba
  • 100 gr. de cansalada viada al pebre negre
  • sal
  • pebre
  • oli

Preparació

Talleu la ceba a trossets petits i poseu-la en una cassola amb 5 cullerades d’oli. Quan es torna daurada, afegiu-hi la cansalada tallada a daus. Quan també la cansalada hagi agafat un color daurat, afegiu-hi els pèsols i remeneu un parell de minuts. Cobriu tot amb aigua, saleu al gust i deixeu coure 10 minuts, amb tapa a foc baix.
Quan els pèsols estiguin casi al punt, afegiu la pasta i deixeu-la coure, remenant sovint per evitar que s’enganxi al fon de la cassola. Si la quantitat d’aigua no us sembla suficient, afegiu a poc a poc més aigua calenta (com si fos un risotto) i continueu remenant.
(foto olla)
El plat resultarà més o menys caldos depenent de l’aigua que haureu afegit durant la cocció. Lo ideal és que no sigui massa caldos.
Generalment la pasta ja està feta un parell de minuts abans del temps que indica el paquet. Tasteu-la i ajusteu de sal.
Emplateu i acabeu el plat amb una mica de pebre.

Aquí els teniu amb una mida de tubetti més petita

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 10

  1. Molt respectuosament t’haig de dir la meva opinió: trobo que així sobrecous els pèsols i perden gran part de la gràcia que tenen quan son frescos i primaverals.
    Ep, que vull dir per al meu gust es clar. Jo els faig molt menys, justet que perdin el gust de cru. Vaja, que sóc un defensor del punt ‘al dente’ per a les verdures jajajaja 😛

    La combinació m’ha agradat tant que aquesta setmana vindran a treballar amb mi a la carmanyola uns cosins germans!! 🙂

    1. Post
      Author

      Les teves opinions son sempre benvingudes!
      Aquest és un plat tradicional, sempre s’ha fet així. Al nord el fan amb arròs, risi e bisi li diuen, i també es fa coure l’arròs amb els pèsols.
      Si el fas, proba a posar al mateix moment pèsols i pasta, així et quedaran més cruixents… i ja em diràs que!

    1. Post
      Author
        1. Post
          Author

          ah! no t’havia entès! culpa de la integració lingüística! pèsols, espàrrecs i coliflor? Tinc pensats uns espaguetis amb faves, no cal que t’avisi o sí?

          1. Post
            Author
  2. Pingback: On gastar una pasta en pasta, Part IV (amb un 10% de descompte) | La pasta per als catalans

  3. Pingback: Pasta amb pèsols, pernil i ou | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.