L’altre dia em va arribar un detall molt maco i ben assortit de Borges. Entre altres, un producte que em va interessar molt, un oli aromatitzat amb soja i gingebre. …
Funghi ai funghi: pasta en forma de bolets amb aroma de ceps
Ja sabeu que no sóc una entusiasta de la pasta de colors, sobretot quan no té gust de res. Aquí en Catalunya vaig tastar per primera vegada unes pastes amb …
Gnocchetti a l’Ermengol Amill
L’estiu passat vaig llegir Lliures o morts, del David de Montserrat i del Jaume Clotet. De fet el llibre el vaig comprar al maig, quan vaig conèixer els autors a …
Maccheroni alla Rossini
Bon dia i bones festes! Com van quedar els galets i els canelons? Encara que esteu gaudint de la pasta vostra avui us proposo un plat interesant, un plat de …
Angules de blat Sandro Desii amb carxofes, ou trencat i micuit – Recepta d’autor
Aquesta recepta me l’envia l’Òscar Ruiz, xef del restaurant Brasa d’Or de Lleida que vaig tornar a veure a la presentació de La pasta per als catalans a Lleida. Va …
Pasta amb bròquil i botifarra
Arriba la tardor (..ehm..) i necessitem plats més calentons i energètics. Ja ho se que avui fa una calor que no s’aguanta, però el vaig preparar fa uns dies, quan …
Espaguetis amb mandonguilles
El fet que jo preparés espaguetis amb mandonguilles és una directa conseqüència del post de l’altre dia sobre el Pastafarisme: necessitava una foto de espaguetis amb mandonguilles per reproduir al …
Pastafarisme i coladors al cap
Ja era hora que us parlés del Pastafarisme, una religió nascuda com a resposta del Consell Educatiu de l’Estat de Kansas de finals de 2005 que permet que s’ensenyi el …
La pasta no engreixa!
Avui aquest bloc comença una nova aventura! Qui em coneix sap que una de les coses que sempre repeteixo és que la pasta per si sola no engreixa. I és …
Mafalde amb crema d’albergínies i mató
El dia 15 d’Agost, Ferragosto per a nosaltres, és tradició preparar pasta al forn, i la versió més estiuenca d’aquesta pasta és la pasta amb albergínies. Al llibre La pasta …
Fraccions, un llibre de Emília Illamola. Sorteig
Baixes, vas cap a la plaça, hi ha mercat. Veus les parades de fruita primerenca. Sents l’olor dels préssecs madurs, dels albercocs. Mires les escaroles amb la cabellera verda i …
Rigatoni amb cansalada, salsitxa i crema de safrà
Vaig preparar aquest plat un diumenge de fa unes setmanes. No tenia gana de cuinar coses complicades i volia una cosa d’efecte. Les víctimes dels meus experiments de aquell dia …