Lasanya d’albergínies

Antonella Salses Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Una recepta de la segona edició del llibre, una variant de la pasta amb albergínies al forn.

Com que els ingredients principals són tomàquets, albergínies i alfàbrega és un plat típic d’estiu, que es menja tebi.

Ingredients

  • 500 g de lasanya, aprox.
  • 3 albergínies
  • 800 g de tomàquets
  • 3 grans d’all
  • oli extra verge d’oliva
  • 400 g de mozzarella a talls o esmicolada. Aquesta vegada he fet servir una scamorza que m’he emportat d’Itàlia.
  • sal
  • 15 fulles d’alfàbrega (més o menys)
  • parmesà ratllat

Preparació

Comenceu per les albergínies. Talleu-les en el sentit de la llargada i poseu-les en un colador amb una mica de sal i amb un pes a sobre perquè vagin traient l’amargor i perquè no absor- beixin tant d’oli en el moment de fregir-les. Al cap de mitja hora passeu-les per aigua, escorreu-les bé (les podeu assecar amb un drap) i fregiu-les. Poseu-les sobre paper de cuina i reserveu-les.

Aquesta vegada però jo no les he fregit, les he passat per el grill del forn.

Prepareu una salsa amb poc oli, els alls sencers i els tomàquets pelats i trossejats. Ajusteu el punt de sal i coeu-la durant 20 mi- nuts. Quan estigui feta, afegiu-hi l’alfàbrega (però reserveu-ne unes fulles per decorar), apagueu el foc, tapeu-la i deixeu que reposi.

Per la lasanya millor fer servir la lasanya amb ou. Si no feu servir la lasanya fresca, doneu-li un bull primer.

Munteu la lasanya. Primer una capa fina de salsa de tomàquet, després la pasta, una capa d’albergínies, una de mozzarella, una de salsa i així fins que s’acabi. Completeu-ho amb una capa de pasta, una de salsa de tomàquet i abundant parmesà ratllat.

Poseu-ho al forn durant 30 minuts a 180 oC.

Quan traieu la lasanya del forn, la podeu decorar amb les fulles d’alfàbrega que heu guardat.

Queda millor tébia.

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.