Lasanya d’albergínies

AntonellaSalses 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Una recepta de la segona edició del llibre, una variant de la pasta amb albergínies al forn.

Com que els ingredients principals són tomàquets, albergínies i alfàbrega és un plat típic d’estiu, que es menja tebi.

Ingredients

  • 500 g de lasanya, aprox.
  • 3 albergínies
  • 800 g de tomàquets
  • 3 grans d’all
  • oli extra verge d’oliva
  • 400 g de mozzarella a talls o esmicolada. Aquesta vegada he fet servir una scamorza que m’he emportat d’Itàlia.
  • sal
  • 15 fulles d’alfàbrega (més o menys)
  • parmesà ratllat

Preparació

Comenceu per les albergínies. Talleu-les en el sentit de la llargada i poseu-les en un colador amb una mica de sal i amb un pes a sobre perquè vagin traient l’amargor i perquè no absor- beixin tant d’oli en el moment de fregir-les. Al cap de mitja hora passeu-les per aigua, escorreu-les bé (les podeu assecar amb un drap) i fregiu-les. Poseu-les sobre paper de cuina i reserveu-les.

Aquesta vegada però jo no les he fregit, les he passat per el grill del forn.

Prepareu una salsa amb poc oli, els alls sencers i els tomàquets pelats i trossejats. Ajusteu el punt de sal i coeu-la durant 20 mi- nuts. Quan estigui feta, afegiu-hi l’alfàbrega (però reserveu-ne unes fulles per decorar), apagueu el foc, tapeu-la i deixeu que reposi.

Per la lasanya millor fer servir la lasanya amb ou. Si no feu servir la lasanya fresca, doneu-li un bull primer.

Munteu la lasanya. Primer una capa fina de salsa de tomàquet, després la pasta, una capa d’albergínies, una de mozzarella, una de salsa i així fins que s’acabi. Completeu-ho amb una capa de pasta, una de salsa de tomàquet i abundant parmesà ratllat.

Poseu-ho al forn durant 30 minuts a 180 oC.

Quan traieu la lasanya del forn, la podeu decorar amb les fulles d’alfàbrega que heu guardat.

Queda millor tébia.

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *