Chifferi amb crema de bolets

Antonella Anelli, Carn, Chifferi, Penne, Salses, Tubetti 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Un plat de pasta nascut amb el COVID-19, en  l’intent de buidar restes de coses del congelador i que ha quedat prou bé per explicar-lo i que segurament repetiré.

Espero que estigueu tots bé. Cuideu-vos!

Aquí va.

Ingredients per a tres persones

  • 300 g de fideus gruixuts. Jo tenia els Chifferi de Garofalo que han mantingut molt bé la cocció. També m’agradaria amb pennette o tubetti.
  • 300 g de bolets congelats (o frescos o 30 g de bolets secs)
  • 2 costelles de porc tallades a trossets
  • 1 botifarra esmicolada
  • 1 ceba petita
  • 200 ml de llet
  • 100 g de pèsols
  • mantega
  • sal i pebre
  • nou moscada
  • formatge emmental ratllat
  • 1 l de caldo (jo en tenia de carn congelat meu que vaig fer durant la setmana i si no un suau de bric)

Preparació

En una cassola antiadherent enrossiu la botifarra esmicolada amb poc oli i reserveu-la.

En el mateix oli enrossiu les costelles i reserveu-les.

Afegiu un trosset de mantega i coeu-hi la ceba tallada molt petita fins que quedi transparent.

Afegiu-hi els bolets i coeu-los un 3-4 minuts i abans que quedin secs afegiu-hi la llet i encara un 5-7 minuts fins que n’evapori la meitat.

Ajusteu de sal i pebre, poseu-hi una mica de nou moscada i passeu-ho tot pel minipimer.

Torneu a abocar la crema a la cassola, afegiu-hi la carn, la pasta, els pèsols i el caldo calent a poc a poc i continueu la cocció com si fos un risotto, remenant i afegint caldo quan necessari. Si s’acaba el caldo podeu continuar amb aigua calenta.

Quan estiguin fets afegiu-hi el formatge emmental, remeneu-los amb la flama baixeta fins que estigui fos, i cap al plat.

Buon appetito!

 

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

  1. Sempre és bo fer neteja de nevera i fer receptes resum. Normalment són les més bones, segurament per que no t’esperes el resultat!! Triturar els bolets per fer la salsa és bona idea

    ànims

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *