Tortino de carxofes

Antonella Plats napolitans tradicionals, Vegetals, Vegetarianes 2 Comments

Compartir aquesta entrada

El tortino de carxofes és un plat que fa ma mare, encara que no sigui pasta us deixo la recepta. En temps de corona virus i de preparar dinar i sopar per tots cada dia pot ser una idea per variar una mica.

No tinc idea si és una recepta tradicional napolitana, ni ha moltes versions, amb beixamel, amb crema de llet, amb pernil… la meva mamma el prepara així, més simple.

Ànims i cuideu-vos!

Ingredients

Les dosis són per a dues persones, però la quantitat d’ous dependrà de la mida del motlle que fareu servir. El meu era ovalat, d’uns 25x10cm.

  • quatre carxofes
  • 3 ous
  • 6 cullerades soperes de parmesà per cada ou
  • all, sal, pebre, oli

Preparació

Peleu les carxofes i talleu els cors llamines. Per a que no es facin massa foscos jo els poso en aigua amb el suc d’una mitja llimona.

Escalfeu un raig d’oli, afegiu-hi un gra d’all sencer i pelat i abans que agafi color afegiu-hi les carxofes. Saltegeu-les, adjusteu de sal i pebre, afegiu-hi una miqueta d’aiuga, res, un dit,  i coeu-les per uns 5-10 minuts, fins que estiguin toves.

Poseu-les en un motlle. Bateu els ous amb el parmesà i una mica de pebre, aboqueu-los a sobre de les carxofes i al forn a 180º fins que els ous estiguin cuits.

Buon appetito!

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *