Casarecce alla boscaiola – La pasta per als refugiats

Antonella Casarecce, Gemelli, Gnocchetti sardi, Penne, Penne rigate, Salses Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

[English version]

La pasta per als refugiats: el repte.
Per cada 5€ recollits, publicaré fotos, ingredients, preparació i si puc vídeo (que no és lo meu) de una recepta inèdita del llibre La pasta per al catalans, que ja no està a la venda.
No se vosaltres, però jo estic vivint unes setmanes amb angoixa, amb una sensació de impotència. Les meves fotos, les receptes, lo fútil, el viatge que acabo de fer, em sembla tot una mica frívol, fora de lloc. Però tenim la responsabilitat de continuar a viure, de fer coses.
Com lo meu al final és un hobby, una passió, un passatemps, i m’agrada compartir lo que faig, he decidit utilitzar-ho per recollir fons. A veure que passa. I gràcies per haver llegit fins aquí. Podeu fer les vostres donacions directament a Instagram. L’import va interament a Unicef, no hi ha mínim, pot ser totalment anònim. Gràcies!

L’ ingredient principal de la pasta alla boscaiola (que en ita- lià vol dir «del bosc») són els bolets, preferiblement ceps. La recepta té moltes variants: amb tomàquet, amb crema de llet, amb salsitxa… o sense. Aquesta, acompanyada d’olives negres, és la que més m’agrada. I com els ceps frescos no són fàcils de trobar (especialment, quan no n’és la temporada), la farem amb ceps secs.

Ingredients

  • 320 g de pasta
  • 1 ceba petita
  • 30 g de ceps secs
  • 100 g de cansalada viada en talls gruixuts
  • 600 g de tomàquets madurs (poden serde llauna)
  • 50 g d’olives d’Aragó
  • 50 ml d’oli
  • sal i pebre

Preparació

Poseu els bolets en remull en aigua tèbia i deixeu-los-hi una hora, com a mínim.
Traieu els pinyols a les olives i reserveu-les.
Talleu la cansalada a dauets i piqueu la ceba.
Peleu els tomàquets (si voleu anar per feina, escaldeu-los abans;
així us serà més fàcil), traieu-ne les llavors i talleu-los a trossos no massa petits.
Escalfeu l’oli en una paella grossa i sofregiu-hi la ceba. Abans que agafi color, afegiu-hi la cansalada i coeu-la fins que les vetes de greix es tornin transparents.
Afegiu-hi els tomàquets, salpebreu-ho i coeu-ho amb tapa durant 10 minuts.
Afegiu-hi les olives i els bolets ben escorreguts. Coeu-ho tot plegat 10 minuts més amb el foc baix i sense tapa, fins que els tomàquets estiguin cuits.
Bulliu la pasta en abundant aigua salada i quan estigui al dente torneu-la a abocar a l’olla de cocció. Afegiu-hi la meitat de la salsa i remeneu-ho. Emplateu-ho i completeu cada plat amb un cullerot de salsa més i una bona picada de julivert.

Observacions

La mateixa preparació podeu fer-la amb ceps frescos, si és temporada i en trobeu. En aquest cas, netegeu-los amb un drap humit, talleu-los a làmines i afegiu-los al sofregit de ceba i cansalada. Quan estiguin gairebé cuits, afegiu-hi els tomàquets.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Antonella Speranza (@pastacatalans)

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.