Fa un parell de setmanes em va sobrar esqueixada. La vaig escaldar a la paella i li vaig tirar espaguetis. Em van agradar tant que el plat va ser escollit …
Espaguetis amb picada
Vaig fer un guisat i em va sobrar una picada de ametlles torrades, all, julivert i una torrada i n’he fet uns espaguetis amb all i oli, exactament el mateix …
Roses de lasanya o lasanya de roses?
El primer Sant Jordi a casa en els quasi 20 anys que porto aquí. El primer Sant Jordi on he tingut temps de fer les roses de lasanya com cal …
Pasta amb xampinyons i pèsols
He vist aquest plat a l’Instagram de Pasta di Martino, m’ha agradat la combinació i l’he volgut reproduir. Experiment amb èxit. Aquí va aquesta recepta de confinament, dia 37. He …
Chifferi amb crema de bolets
Un plat de pasta nascut amb el COVID-19, en l’intent de buidar restes de coses del congelador i que ha quedat prou bé per explicar-lo i que segurament repetiré. Espero …
Chifferi lisci
Tipus de pasta curta en forma de cilindre corbat. Es pronuncia /ˈkifferi/. Probablement el nom ve d’una adaptació de la paraula llombarda chífer, que ve de l’italià chifel, que ve …
Pasta amb carxofes
Tinc moltes receptes amb carxofes aquí al blog però faltava la més fàcil i ràpida de totes. Tant fàcil que no tinc foto a més del plat, sorry. Per aquesta …
Casarecce amb coliflor i sobrassada
Aquesta és la meva interpretació de la recepta de Fusillata casareccia al cavolo e nduja del Pastificio Di Martino que van penjar al seu perfil d’Instagram fa uns dies. Resultat, …
Eliche amb ragù de botifarra i llet
Un experiment amb èxit. Us animo a tastar-ho. He fet servir eliche però també hauria quedat bé amb pappardelle, casarecce, tortiglioni, penne rigate, farfalle. No queda bé amb espaguetis o …
Orecchiette amb salmó, carbassó i crema de llet
Una d’aquelles receptes que es preparen mentre es cou la pasta. He fet servir orecchiette, també estarien bé amb unes casarecce o uns macarrons sense ratlles, spaghetti, farfalle o linguine. …
Casarecce
Les casarecce tenen forma d’un pergamí enrotllat. Format originari de Sicília, però també característic d’altres regions del centre-sud. La seva forma peculiar és especialment indicada per a la majoria de …
Pasta amb albergínies ràpida
Una de les receptes amb més èxit d’aquest blog és la pasta amb albergínies al forn. Aquesta és semblant en el gust, però més ràpida de fer i menys calòrica …












