Paccheri amb esqueixada

Antonella Calamarata, Linguine, Paccheri, Peix, Schiaffoni, Spaghetti, Vermicelli Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Fa un parell de setmanes em va sobrar esqueixada. La vaig escaldar a la paella i li vaig tirar espaguetis. Em van agradar tant que el plat va ser escollit per el sopar de Sant Joan que va ser quan el vaig tunejar i  fer-ne recepta.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Antonella Speranza (@pastacatalans) in data:

Vaig escollir paccheri perquè és una pasta que m’agrada molt amb peix i per un sopar encara que en facis poqueta per cap omple el plat i queda bé. Queda perfecta també amb calamarata, espaguetis o millor encara linguine.

Ingredients per a 4 persones

  • 350 g de pasta
  • 300 g de bacallà dessalat i esqueixat
  • 2 cebes tendres
  • 15/20 tomàquets cirerols o 5 tomàquets madurs
  • 2 filets d’anxova
  • oli, sal, pebre i julivert

Preparació

Vaig preparar l’esqueixada, diguem-li així, el matí per la nit. L’ideal seria que reposes una dia, si no pot ser unes quantes hores.

Talleu la ceba a trossets petits i deixeu-la en remull amb aigua per una mitja hora.

Talleu els tomàquets per la meitat. Si feu servir tomàquets madurs escaldeu-los i treieu-hi la pell.

En un bol barregeu la ceba, el bacallà, els tomàquets amb oli generós i deixeu a reposar el temps que pugueu.

Poseu l’aigua a bullir.

En una cassola comenceu a escalfar un rajolí d’oli amb les anxoves.

Amb una cullera de fusta aneu-les fent a trossets fins que es desfacin. Afegiu la barreja de bacallà i coeu-ho per 4-5 minuts com a molt. Apagueu el foc i tasteu de sal.

Escorreu la pasta poc a poc amb una escumadora i afegiu-la directament a la cassola amb la flama de nou encesa i aneu-ho remenant per un parell de minuts. Afegiu-hi el julivert i cap al plat.

Per més receptes amb bacallà, clic aquí

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.