Galets farcits de bolets amb salsa de rostit

AntonellaAl forn, Conchiglioni, Galets, Lumaconi 1 Comment

Compartir aquesta entrada

Aquí teniu la recepta de galets farcits per aquest any, amb bolets i suc de rostit de vedella eco Pirinat que he trobo als supermercats Condis. Fem servir poquíssima carn vermella a casa i aquesta surt sempre molt bona.

Bones festes a tots. Quedeu-vos a casa, ja ho celebrarem. Que sigueu feliços!

Ingredients per 12 galets

Per el farcit

  • 200 g de ricotta
  • 20 g de ceps secs (però podeu substituir-los per bolets frescos o congelats al vostre gust).
  • 3 cullerades de parmesà ratllat
  • Emmental ratllat per gratinar
  • Sal i pebre

Per el rostit

Jo n’he fet un tall rodó 800 g que després ha servit de segon plat.

  • Mig kg de cebes
  • 50 g mantega
  • Sal i pebre
  • Oli
  • Un got de vi negre
  • Aigua

Preparació

Comencem amb el rostit.

Passeu-lo per sal i pebre. Escalfeu un raig d’oli abundant i la mantega en una cassola alta i poseu-hi la carn. Marqueu tots els costats amb la flama baixa.

Quan sigui tot ben daurat, cobriu-lo amb la ceba tallada, afegiu una mica de sal, i quan la ceba sigui pansida afegiu el vi i deixeu que evapori.

Quan hagi evaporat, cobriu la carn amb aigua i deixeu-lo coure per una hora més o menys, donant-li la volta cada 15 minuts per cada costat. Si a mitja cocció li falta una mica de líquid, s’hi pot afegir aigua calenta.

Per veure si la carn està feta, feu la prova amb un pinxo. Ha de sortir blanc.

Retireu la carn i si la salsa és massa liquida continueu la cocció fins que quedí així.

Mentrestant coeu els galets al dente, escorreu-los amb una escumadora i poseu-los sobre un drap.

Poseu els bolets a remull i després passeu-los per la paella amb un rajolí d’oli, un all, sal i pebre.

Si feu servir bolets frescos o congelats coeu-los bé.

En una batedora hi poseu la ricotta, el parmesà i els bolets i ho tritureu fins a obtenir una crema homogènia .

Farciu els galets amb l’ajuda d’una cullereta i poseu-los en una safata pel forn.

Passeu pel minipimer una part del suc del rostit. Amb aquestes quantitats n’hi havia prou per fer el triple de galets.

Cobriu els galets amb la salsa de ceba, cobriu amb l’emmental ratllat i al forn calent a gratinar uns 10 minuts.

I de segon plat podeu servir el rostit amb la salsa de ceba que queda o com un vitello tonnato, preparant una salsa amb rovell d’ou dur,  tàperes,  anxoves salades, oli d’oliva,  unes gotes de suc de llimona, sal i pebre.

 

Buon appetito e buon Natale!

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *