Casarecce amb coliflor i sobrassada

AntonellaCasarecce, Vegetals 3 Comments

Compartir aquesta entrada

Aquesta és la meva interpretació de la recepta de Fusillata casareccia al cavolo e nduja del Pastificio Di Martino que van penjar al seu perfil d’Instagram fa uns dies. Resultat, ja se que fa lleig dir-ho, excepcional.
Com ells he fet servir les casarecce, un format de pasta que ara trobeu a qualsevol supermercat.
En les meves fotos no veieu el julivert perquè no en tenia, ha quedat bé sense però la pròxima vegada en posaré.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g de pasta
  • 350 g de coliflor
  • 100 g de sobrassada
  • all
  • oli
  • formatge emmental ratllat

Preparació

Renteu i talleu la coliflor i poseu-la a bullir en una olla amb abundant aigua i sal que després aprofitareu per coure la pasta.


Ha de quedar tova. Retireu-la amb una escumadora i reserveu.
Si no ha quedat prou aigua per coure la pasta afegiu-ne més i feu arrancar el bull i coeu la pasta la meitat del temps recomanat pel fabricant.

Mentrestant en una cassola ampla escalfeu un raig d’oli, afegiu-hi dos grans d’all sencers i pelats i quan agafen colors retireu-los.
Aboqueu la coliflor a la cassola i aixafeu-la amb una cullera de fusta, ha de quedar cremosa.

Quan la pasta està a mig coure, amb una escumadora passeu-la a la cassola amb la coliflor, afegiu-hi tres cullerots d’aigua de cocció i continueu la cocció com si fos un risotto, tot remenant i afegint aigua si fos necessari.


Quan l’aigua hagi començat a reduir afegiu-hi la sobrassada i remeneu perquè es desfaci.

Quan la pasta està al dente, apagueu el foc, afegiu-hi l’emmental i cap al plat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 3

  1. Molt bona recepte, intentarem elaborar-la al nostre espai de cuina Gastroshows.

    També esperem alguna visita vostre ja que ens encanta el vostre blog.

    Salutacions,

  2. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *