Pasta amb carxofes

Antonella Casarecce, Elicoidali, Farfalle, Gemelli, Macarrons, Mezze maniche, Orecchiette, Penne, Penne rigate, Vegetals, Vegetarianes Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Tinc moltes receptes amb carxofes aquí al blog però faltava la més fàcil i ràpida de totes. Tant fàcil que no tinc foto a més del plat, sorry.

Per aquesta pasta us aconsello un format curt amb ratlles o sense per exemple casarecce, farfalle, o orecchiette, tortiglioni (no rigatoni però, massa grans) o simples maccarrons, en el meu cas he fet penne rigate.

Ingredients per 2 persones

  • 4 carxofes
  • 180 g de pasta
  • oli
  • all
  • sal
  • pebre
  • parmesà (també m’agrada com queda amb l’Emmental ratllat)

Preparació

Peleu les carxofes i talleu els cors a trossos petits. Per a que no es facin massa foscos jo els poso en aigua amb el suc d’una mitja llimona, a més m’agrada el gust de la llimona que queda.

En una cassola on després hi haureu d’abocar la pasta, escalfeu un raig d’oli generós i un gra d’all sencer i pelat. Abans que l’all es cremi afegiu-hi les carxofes, una mica d’aigua, sal i pebre i coeu-les fins que estiguin toves. Si l’aigua s’evapora afegiu-ne més, i si queda una mica caldos no passa res.

Coeu la pasta i abans d’escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció.

Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la a la cassola amb les carxofes amb la flama encesa.

Remeneu-la per 2 o 3 minuts afegint una mica d’aigua de cocció. Afegiu el parmesà (dues cullerades soperes per persona) i continueu remenant fins a obtenir la textura desitjada. Si fa falta afegiu més aigua.

 

Emplateu-ho, una mica de pebre i buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.