Roses de lasanya o lasanya de roses?

Antonella Al forn, Lasanya Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

El primer Sant Jordi a casa en els quasi 20 anys que porto aquí. El primer Sant Jordi on he tingut temps de fer les roses de lasanya com cal millorant una versió que ja tenia al blog.

I amb pasta fresca, primera vegada que us explico com la faig. Premissa: jo no sóc de pasta fresca, a casa meva no s’ha fet mai res que no fossin nyoquis de farina i aigua. Des de quan el meu germà em va regalar la maquineta m’hi he posat i segueixo una recepta sense cap secret, doncs si coneixeu una recepta millor, si us plau seguiu la vostra o compreu-la en una botiga de pasta fresca 🙂

Ingredients per a 5 roses grans (o 10 petites)

Per la lasanya

  • 3 ous
  • 300 g de farina
  • una cullera sopera d’oli

Per el farcit

  • 250 g de pernil dolç (o salat) tallat una mica més gruixut
  • 2 sobres de mozzarella ratllada, millor que no sigui Galbani que s’enganxa massa

Per la beixamel

  • 1 litre de llet
  • 75 g de farina
  • 100 g de mantega
  • sal, pebre i nou moscada

Preparació

Primer la pasta. Feu un volcanet de farina, al mig hi poseu els ous i l’oli i amasseu.

Quan ja teniu la bola ben fineta, jo la deixo reposar amb paper film perquè no s’assequi una mitja hora.

Després la dividiu en 5 parts iguals i la passeu per la maquineta fins a obtenir una planxa llarga i fina (arribo al nivell més estret).

La primera vegada que passeu el tros de pasta en la maquineta us pot quedar una el·lipsi. Per obtenir una planxa rectangular i més ampla, doblegueu les extremitats cap a dins i torneu-la a passar per la maquina.

Deixeu la pasta sobre un drap fent atenció que les plaques no es sobreposin si no s’enganxen.

Prepareu la beixamel. Primer escalfeu la mantega fins que es foni amb la flama molt baixa, traieu la dal foc, afegiu-hi la farina i remeneu fins a obtenir una massa sense grumolls. Afegiu la llet a poc a poc, torneu a posar l’olla al foc, ajusteu de sal i pebre i afegiu la nou moscada.

No la feu coure gaire, perquè la necessitem una mica més liquida del normal.

Munteu les roses.

Talleu els talls de pernil per la meitat, que surtin unes tires llargues.

Pinteu la planxa de lasanya amb beixamel.

En el sentit de l’amplada, cobriu tres quarts de la planxa de mozzarella, partint de sota.

Cobriu el tros restant de la planxa amb el pernil, que sobresurti.

Doblegueu la planxa per la meitat.

Torneu-la a pintar amb beixamel.

Enrotlleu-la i ja tindreu la primera rosa.

Pinteu el fons de la safata del forn amb beixamel i aneu posant les roses una al costat de l’altra.

Quan ja les teniu totes ompliu la safata amb la beixamel, ha d’arribar fins a on s’acaba la pasta, un pel per sota.

Coeu a 180º fins que la beixamel comenci a bullir i poseu el forn només a la part de baix, si no es cremarà el pernil. En total han de coure uns 25-30 minuts.

Si voleu fer roses més petites, el procediment és el mateix, talleu la planxa per la meitat i amb 20 minuts ni ha prou.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *