Roses de Sant Jordi. De lasanya, mozzarella i pernil

AntonellaAl forn, El llibre, Lasanya 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Heu passat un bon Sant Jordi? Jo sí. Vam estar per Barcelona, jo entre la Rambla de Catalunya i les Rambles, molta gent, molta calor, tot molt maco.

thumb_IMG_4856_1024

roses de lasanya

Per la ocasió vaig voler celebrar amb aquestes roses de pasta…que van sortir prou bé!
La recepta és molt simple, com sempre.

Per cada rosa necessiteu

  • Una planxa de lasanya, preferiblement de marca italiana perquè son més llargues, si no la rosa no sortirà.
  • Mozzarella de barra
  • Pernil salat (que no ho sigui massa perquè durant la cocció es fa encara més salat)

i beixamel amb un toc de nou moscada.

Preparació

Primer de tot coeu la lasanya en una olla més ampla que alta, amb aigua i sal, dues a la vegada perquè no s’enganxin. Penseu que al forn hi seran poquet doncs la cocció es fa ara.

roses de lasanya

Traieu-la i poseu-la sobre un drap.
Poseu-hi la mozzarella a partir de la meitat de la planxa i que no sobresurti.
A sobre poseu-li tires de pernil que sobresurtin de la planxa.

roses de lasanya

roses de lasanya

Plegueu la planxa per la meitat i enrotlleu-la.

roses de lasanya

Escolliu una safata per el forn més aviat petita, que les roses estiguin ben enganxades.
Cobriu el fon amb beixamel, poseu les roses una al costat de l’altra i amb l’ajuda d’una cullereta o amb una manega de pastisseria, aneu omplint tot l’espai entre una rosa i l’altra amb beixamel. Que no arribi al pernil.
I ara cap al forn a 160º per 10-15 minuts, que el pernil no es sequi massa.

roses de lasanya

Amb el mateix sistema també vaig fer roses de pasta de full i pomes. Maques i molt bones.

roses de poma

roses de poma

La idea la vaig agafar d’aquí.

Ja està, per l’any que ve ja teniu primer plat i postres!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

  1. Anto! vaig fer les de pernil per dinar el dia de la Festa Major del poble! boníssimes! i els invitats ho van trobar super original! 😉 m’encanta el teu bloc. Un altre dia probaré les de poma!

  2. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *