Panino d’estiu

Antonella Plats napolitans tradicionals Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Segon només al panino amb pebrots que un dia ja us explicaré, aquest és un dels millors entrepans d’estiu.
Perfecte per la platja, per anar d’escursiò o pel tupper.

Ingredients

  • Albergínies
  • Tomàquets (he fet servir els cirerols però m’agrada més qualsevol tomàquet maco tallat petit serveix)
  • Mozzarella
  • Alfàbrega
  • Orenga
  • Peperoncino (bitxo)
  • All
  • Un bon pa
  • Oli d’oliva

Preparació

Primer preparem les albergínies. Més senzill, impossible. Talleu les albergínies a rodanxes i passeu-les per la planxa, sense oli. Quan les tingueu totes rostides, en un contenidor poseu-hi una capa d’albergínies; afegiu-hi unes quantes làmines d’all, un puntet de sal, una mica de bitxo, una mica d’orenga i cobriu amb oli.
Feu una altra capa d’albergínies i un altra vegada all, sal, bitxo, orenga, oli. Continueu fins que s’acabin les albergínies. Al final totes les albergínies han d’estar cobertes amb oli. Abans d’utilitzar-les servir espereu unes hores. Si les albergínies xuclen l’oli, afegiu-n’hi més.

Aquestes albergínies es poden guardar a la nevera dies. Són bones per acompanyar carn a la brasa, amanides, formatge, per posar a l’amanida de pasta o per aquest fantàstic panino.

Preparem els tomàquets: els tallem molt petits i els amanim amb sal, una mica d’all, oli, alfàbrega. Si feu servir tomàquets per amanir peleu-los, quedaran millor.

Preparem el pa: a mi m’agrada passar-lo per la planxa per a que quedi torrat.

Tallem la mozzarella.

Muntem el panino amb una capa d’albergínies, després la mozzarella, després els tomàquets.

El tanquem i buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.