Pasta e patate a crudo

Antonella Elicoidali, Macarrons, Mezze maniche, Penne, Penne rigate, Vegetals, Vegetarianes 0 Comments

Compartir aquesta entrada

O sigui pasta amb patates tot cuit alhora. Un plat molt poc equilibrat, però fa molt estiu.
La pasta amb patates és un plat clàssic de la cuina (pobra) napolitana. I me n’adono con horror que al blog no tinc la recepta. Haurem d’esperar l’hivern perquè ara fa massa calor per la pasta amb patates tradicional.
Però la pasta amb patates en cru no queda ni cremosa, ni caldosa, de conseqüència no és tant calenta i com porta alfàbrega, a casa meva estem acostumats a fer-la en primavera-estiu.

Ingredients per a 4/5 persones

  • 300 g de pasta curta, preferiblement macarrons
  • 600 g de patates
  • 250 g d’aigua (aprox)
  • 200 g d’oli
  • 10/15 tomàquets xerri-pera
  • orenga
  • alfàbrega
  • all
  • sal i pebre

Preparació

Peleu les patates i talleu-les a rodones primetes. Partiu els tomàquets per la meitat.
En una olla alta poseu una mica d’oli, una capa de patates, amaniu amb sal, pebre, orenga, all, unes fulles de alfàbrega, uns quants tomàquets, una mica més d’oli. Després una capa de pasta. Un altra de patates com abans, una de pasta i acabeu amb les patates.


Amaniu amb lo que queda de l’oli, afegiu-hi l’aigua i cap al foc, tapat, amb flama baixa.
A mitja cocció ho remeneu tot. Depenent del tipus de patata podria fer falta una mica d’aigua més. En total aquest plat es cou en 15 minuts més o menys.

I ja està cap al plat!

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *