Pasta e patate a crudo

AntonellaElicoidali, Macarrons, Mezze maniche, Penne, Penne rigate, Plats napolitans tradicionals, Vegetals, Vegetarianes Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

O sigui pasta amb patates tot cuit alhora. Un plat molt poc equilibrat, però fa molt estiu.
L’únic one-pot pasta que s’ha fet mai a casa nostra, de fet la recepta és de la meva àvia materna i avui ens l’ha preparat ma mare.
La pasta amb patates és un plat clàssic de la cuina (pobra) napolitana. I me n’adono con horror que al blog no tinc la recepta. Haurem d’esperar l’hivern perquè ara fa massa calor per la pasta amb patates tradicional.
Però la pasta amb patates en cru no queda ni cremosa, ni caldosa, de conseqüència no és tant calenta i com porta alfàbrega, a casa meva estem acostumats a fer-la en primavera-estiu.

Ingredients per a 4/5 persones

  • 300 g de pasta curta, preferiblement macarrons
  • 600 g de patates
  • 250 g d’aigua (aprox)
  • 200 g d’oli
  • 2 o tres tomàquets madurs
  • orenga
  • alfàbrega
  • all
  • sal i pebre

Preparació

Peleu les patates i talleu-les fines.
Talleu els tomàquets a daus.
En una cassola gran, afegiu-hi una mica d’oli d’oliva.
Col·loqueu una capa de patates al fons de la cassola, seguida d’una capa de pasta.
Afegeiu alguns trossos de tomàquet i una mica d’all.
Espolvoreu lleugerament amb orenga i ajusteu de sal i pebre.
Continueu alternant capes de patates, pasta i tomàquet, condimentant amb orenga, sal i pebre entre capa i capa i làmines d’all.
Afeiu aigua fins a cobrir la meitat del contingut. Afegiu-hi l’alfàvrega i lo que queda de l’oli.
Tapeu la cassola i coeu-ho a foc baix fins que les patates siguin tendres i la pasta al dente.

A mitja cocció ho remeneu tot. Depenent del tipus de patata podria fer falta una mica d’aigua més. En total aquest plat es cou en 15 minuts més o menys.

I ja està cap al plat! Serviu-ho tebi.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *