Sciué sciué, el concepte

AntonellaCursets i xerrades Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Definim sciué sciué. És una expressió napolitana que vol dir superficialment i indica qualsevol cosa feta sense massa esforç, en manera rapida i simple.

He trobat a sciuesciue.it la millor definició, us la tradueixo:

A Nàpols es diu sciué sciué d’alguna cosa que es fa ràpidament, fàcilment: per tant, sense esforç. Això no vol dir, però, que el resultat sigui modest: la grandesa del sciué sciuè és que amb una mica (poc temps i esforç) obtens molt (molta qualitat).

Aquesta és la clau: sciué sciué vol dir ràpidament, però no amb pressa. La pressa al·ludeix a alguna cosa que necessita un temps X  i que s’intenta fer en un temps més curt. El sciué sciué – és per això que aquesta paraula és un dels símbols de la napoletanitat – no escurça el temps d’una acció, si no que troba la manera d’aconseguir alguna cosa sublim en poc temps. Sciué sciué és un indicador de velocitat i capacitat condensades en la mateixa paraula. I en pocs gestos.

Una pasta sciué sciué serà una pasta fàcil, rapida, sense esforç i que fa el fet. Busqueu la nova etiqueta que he creat al blog per a vosaltres sciuésciué.

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *